Arcul de Triumf s-a deschis permanent pentru vizitare începând din data de 15 martie 2025. Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” a anunțat tarifele, dar și programul de vizitare.
Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” include acest obiectiv turistic în circuitul permanent, astfel încât acesta să fie vizitat de turiști, dar și de bucureștenii pasionați de istorie și cultură, în orice moment al anului.
Arcul de Triumf este un monument simbolic pentru victoria armatei române în Primul Război Mondial. A fost inaugurat la 1 Decembrie 1936 în prezența Regelui Carol al II-lea și a Reginei Maria, marcând un moment deosebit în istoria țării noastre.
Acest monument reprezintă unul dintre cele mai importante repere arhitecturale și istorice din București, un simbol al luptei și al sacrificiilor făcute de armata română în perioada războiului.
Program și tarife de vizitare
Adresa: Piața Arcului de Triumf, Sector 1, București
Programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.
7 sere exotice pot fi vizitate în Parcul Drumul Taberei
Tarife:
- Bilet adult: 15 lei/persoană,
- Elevi, studenți, pensionari: 8 lei/persoană,
- Gratuit: preșcolarii, persoanele cu dizabilități,
- Ghidaj limba română: 10 lei/persoană,
- Ghidaj limba engleză: 15 lei/persoană,
- Taxă ședință foto/video cu caracter familial: 300 lei/oră.
Arcul de Triumf din București
Arcul de Triumf este un monument situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.
Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat începând din 2014. El comemorează participarea României în Primul Război Mondial.
Edificiul are 27 m înălțime, cu o singură deschidere și este de formă paralelipipedică. Machetele au fost executate de artiști plastici, iar pentru cioplirea marmurei de Rușchița, pe lângă sculptorii autohtoni, s-a apelat și la un număr de zece sculptori din Italia.
Arcul de Triumf adăpostește un mic muzeu unde vizitatorii pot vedea patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 (unde se găsesc și coroanele și sceptrul regal reproduse; fotografii) și pot urca pe terasa superioară.