În curte la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se organizează un târg de Crăciun cu produse tradiționale românești, în perioada 19 – 22 decembrie 2023.
Târgul de Crăciun este amenajat de MADR, Asociația Produs de Cluj și cu participarea membrilor din cadrul Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR). Evenimentul se desfășoară în perioada 19 – 22 decembrie 2023.
Târgul de Crăciun este deschis până la 19.00 joi, iar în ultima zi vineri, pe 22 decembrie, acesta își va închide porțile la 14:00.
Program mall-uri din București de sărbători
Vizitatorii găsesc aici o gamă vastă de produse tradiționale. De la Târgul de Crăciun din curtea MADR (Bulevardul Carol I, nr 2 – 4), cei interesați își pot procura bucate tradiționale și specialități din carne de porc specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, precum: brânză, smântână, cașcaval, telemea, brânză de burduf, caș, cârnați de porc, slănină afumată, caltaboș, jumări, cârnați de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, mușchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceață, băuturi alcoolice etc.
„În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație.
Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară”, a spus Florin-Ionuț Barbu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Producători locali prezenți la târg de Crăciun
La standul Babeț Prodcom, companie cu tradiție în prelucrarea cărnii și preparate din carne din anul 1995, vizitatorii pot cumpăra o gamă variată de produse tradiționale atestate, precum: tobă de casă, șunculiță ardelenească, slănină afumată de casă, mușchi de porc afumat, jumări de casă, costiță afumată, ceafă afumată, cârnați de casă afumați, caltaboș ardelenesc.
Preparatele „Meșteșugari de Gusturi” sunt realizate după rețete tradiționale, utilizând doar condimente naturale, fără aditivi și înlocuitori. Producătorii au optat pentru rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii.
La standul „Meșteșugari de Gusturi” găsiți tot ce aveți nevoie pentru masa de Crăciun: piftie, urechi de porc, șorici, jumări, caltaboș, carne la garniță, lebăr, tobă, mușchi file afumat, piept de porc copt la jar, cârnați afumați, ciolan presat, cârnați la bardă, kaizer afumat, mușchi țigănesc afumat.
Pregătiri pentru sezonul de schi 2023 – 2024 în România
Iubitorii produselor din carne pot găsi la târgul de la MADR preparatele familiei Kovacs, celebre în zona Sfântu Gheorghe, din județul Covasna. Mihaly Kovacs a deprins meserie pe când nu implinise 18 ani, de la un măcelar bătrân din Sfântu Gheorghe, de la care a învățat o multitudine de rețete de mezeluri, pe care le-a îmbunătățit de-a lungul timpului. „Am 42 de ani de industria cărnii în spate. Asta am învățat, iar tot ce am construit am făcut cu mâinile mele”, spune Mihaly Kovacs.
La Standul ,,Cozonac Domnesc”, aflat la târgul de Crăciun din curtea MADR, puteți achiziționa cozonac aromat și pufos, perfect pentru masa de Crăciun. Cozonacul Domnesc este un produs tradițional moldovenesc, atestat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, obținut după o rețetă veche, îmbunătățită în timp.
Tot aici sunt și alte bunătăți moldovenești, preparate din materii prime proaspete și naturale, precum: plăcinte poale-n brâu, prăjituri de casă, sărățele.
Direct din inima Dobrogei, brand-ul Moesis by Angelo aduce la târg cozonac atestat tradiţional, plăcintă dobrogeană, sărăţele cu caşcaval, cornuleţe cu unt şi nucă.