Festivalul de barbeque din Europa, Grillfest, se desfățoară în perioada 10-12 mai, la Lagoo Snagov. La eveniment sunt așteptați 50.000 de participanți care, pe o suprafață de peste 100.000 mp, se vor întâlni cu 200 de chefi din 10 țări.
Evenimentul de cultură gastronomică, care celebrează arta gătitului cu foc și fum, aduce în fața publicului cei mai importanți jucători din industria cărnii din România, reprezentanți de top ai segmentului barbeque din România și alte 10 țări, tendințe și tehnici de barbeque din jurul lumii, obiceiuri nutriționale sănătoase și o premieră: burgerul din carne de crocodil.
Festivalul va include peste 50 de standuri de barbeque în 8 zone cu tematici diferite unde vor fi pregătite aproximativ 100 de tone de produse de grătar, utilizând cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling și smoking în stil american, brazilian, argentinian, turcesc, korean și balcanic.
România, cel mai mare avans anual al producției de vin din UE
În cele 3 zile de festival, participanții se vor putea bucura de show-uri și demonstrații live din domeniul barbeque, expoziție de grătare profesionale, concursuri pentru amatori și profesioniști, concerte, activități pentru copii, zona de fitness și cina la înălțime în cel mai mare balon cu aer cald din România.
“Prin conceptul Grillfest ne-am dorit să aducem împreună reprezentații din industria cărnii, chefii și publicul larg într-un cadru menit să dezvolte cultura barbeque locală și, în același timp, să punem pe harta internațională un eveniment de referință pentru industria cărnii, un segment important pentru România.
Anul acesta ne aflăm la a doua ediție și deja avem parteneri invitați din 10 țări, alături de cei mai importanți reprezentanți locali. Așteptăm publicul să îi cunoască și să se bucure de preparatele lor la cel mai mare festival de barbeque din Europa, organizat chiar aici, în România”, a spus Eugen Capră, organizator GrillFest.
În cele 8 zone de barbeque cu specialități diferite: Vită-Oaie, Porc, Pui, Curcan, Vânat, Pește, Mix (burgeri, cârnați, mici) și Barbeque Carousel, participanții sunt invitați să descopere cele mai bune produse de barbeque, rețete tradiționale, dar și preparate speciale din diferite țări, într-o călătorie gastronomică în jurul lumii.
“Grillfest este cu siguranță un eveniment care poate concura cu orice festival de barbeque din lume și cred că o astfel de întâlnire între industrie, chefi și public contribuie semnificativ la dezvoltarea culturii noastre gastronomice.
Va fi o desfășurare de forțe extraordinară din care mă bucur să fac parte”, a afirmat Orlando Zaharia, chef și ambasador Grillfest.
Analiză: care sunt cele mai căutate vinuri de către români
Toți cei care vin la Grillfest vor putea degusta preparate create de chefi celebri din Brazilia, SUA, Turcia, Germania, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Spania și Belgia.
Vedeta culinară de la Grillfest 2024, în premieră absolută în România, este burgerul din carne de crocodil, o adevarată specialitate braziliană, ce va fi pregătit live, în fața publicului, la Barbeque Carousel de către Chef Paizao, ambasador GrillFest Brazilia.
“În Brazilia există o adevărată cultură a grătarului, iar festivalurile de profil, pe lângă distracție și preparate delicioase, contribuie și la promovarea obiceiurilor culinare sănătoase, pentru că publicul descoperă hrană nutritivă, învață cum să aleagă o bucată de carne de calitate, cum să o prepare și ce legume să pună alături pentru o masă echilibrată.
Sunt entuziasmat să mă alătur Grillfest, cel mai mare festival de barbeque din Europa, și să pot aduce în fața publicului o experiență de barbeque autentic braziliană de care sper să se bucure”, a precizat Paizao, chef și ambasador Grillfest.
În cele 3 zile de festival, participanții vor avea parte de concerte live oferite de unii dintre cei mai iubiți artiști din România: Loredana & Agurida, Damian & Brothers, Viorica & Taraful Clejanilor, Puya, Connect-r, Diana Matei & Taraful Cleante.