Revino Gourmet Show organizează un eveniment unde vor participa peste 40 de producători români de brânzeturi fine dar și de vin românesc. Expozanții vor prezenta specialități premium pentru publicul larg și specializat, produse locale și internaționale.
Brânzeturi, specialități din carne, vinuri, bere artizanală și alte delicatese vor putea fi degustate în cele trei zile ale evenimentului. Show-ul se desfășoară în perioada 21-23 octombrie 2-23 la Hotel Novotel din Bucuresti, Salonul Gastronomic.
Sâmbătă și duminică, iubitorii de gastronomie și profesioniștii vor avea posibilitatea să deguste produse locale și nu numai. Ziua de luni este dedicată exclusiv segmentului Horeca.
Peste 40 de producători români de brânzeturi fine, prezenți la Revino Gourmet Show
Evenimentul va reuni și producători de vin românesc, dar și de alte delicatese, care pot fi degustate de către participanți.
„Producătorii români de brânzeturi devin tot mai sofisticați, de la telemeaua tradițională la camembert, brânză maturată și cu mucegai nobil, toate făcute la noi în țară. Astfel, brânzeturi precum celebrele specialități franțuzești, italienești sau elvețiene, gustoase și fine sunt acum produse și în România.
Artizani din toată țara au învățat secretele gastronomiei din Europa de Vest și se mândresc acum cu sortimente făcute pe meleagurile autohtone.
Iar dacă vreți să le gustați într-un cadru elegant și profesionist, dacă vreți să aflați de la artizanii români cum de s-au specializat pe brânzeturi fine, dar și cât costă variantele făcute la noi și unde pot fi găsite, vă invităm în weekendul 21-23 octombrie în București, la Revino Gourmet Show, la Hotel Novotel”, afirmă Alina Iancu, Fondator Revino.
Vă plac vinurile? Opt crame de vizitat la mai puțin de 100 de km de București
Așadar, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show își dau întâlnire în această ediție zeci de producători români de:
- Vinuri excelente, românești, făcute în cramele locale, pe care le puteți degusta alături de brânzeturi. Iar specialiștii noștri vă pot sfătui și cum să combinați platourile fine cu băutura potrivită;
- Specialități din carne, și ele excelente pentru un platou copios;
- Delicatese tartinabile dulci sau sărate;
- Bere, cafea și spirtoase artizanale.
Costul unui bilet este de 90 de lei pe zi, iar în această taxă se pot degusta toate produsele de la peste 40 de standuri. Pe lângă toate acestea, se organizează masterclassuri educative cu asocieri tematice de brânză cu vin.
Conceptul Revino a fost creat de Alina Iancu în 2014 și s-a dezvoltat odată cu explorarea cramelor locale. Baza de date a proiectului cuprinde peste 200 de crame, din toată țara, informații despre principalele soiuri autohtone de struguri, despre vinuri și oamenii din spatele lor.
În 2019, proiectul a fost extins cu Revino Gourmet, prin care organizează evenimente gastronomice cu brânză, vin și alte produse în asociere. Proiectele Revino Gourmet și CrameRomania.ro au ca scop promovarea producătorilor români.