Pe 12 și 13 august, în județul Sibiu, „Zilele Cetății Alma Vii” vor fi sărbătorite prin două concerte, primul va fi interpretat de Ada Milea, iar cel de-al 2-lea de Alexandru Andrieș, fiecare precedat de o cină pregătită de localnici. Concertul are loc la una dintre cele mai frumoase cetăți din Transilvania, iar biletul costă de la 165 de lei pe zi.
Biserica săsească din Alma Vii, una dintre cele mai frumoase din Transilvania, datează din secolul XIV, iar din secolul XVI este apărată de fortificații. Acest ansamblu valoros de monumente istorice a trecut prin mai multe lucrări de restaurare și vara aceasta și-a redeschis porțile, primind deja vizitatori din multe țări.
Povestea celor 7 mănăstiri unite print-o linie dreaptă
Concertele precedate de cină tradițională vor avea loc între zidurile cetății, pe dealul care domină micul sat săsesc. Este locul ideal pentru a asculta muzică bună, a savura mâncare autentică transilvăneană și a admira de sus atât casele vechi, bine păstrate, cât și frumusețea naturii.
Top 11 cele mai spectaculoase cascade din România
În plus, almenii își vor sărbători cetatea și printr-un mic târg cu produse locale, dansuri ale copiilor din sat și drumeții pe colinele împădurite.
Tarife bilete la „Zilele Cetății Alma Vii”:
- Bilet pentru 2 zile: Cină + concert la cetate sâmbătă și duminică 300 lei. Copii sub 12 ani 100 lei (50% reducere cină și concerte gratuite)
- Sâmbătă: Cină + concert la cetate Ada Milea 165 lei. Copii sub 12 ani 50 lei (50% reducere cină și concert gratuit)
- Duminică: Cină + concert la cetate Alexandru Andrieș 165 lei. Copii sub 12 ani 50 lei (50% reducere cină și concert gratuit).
Biserica săsească se află pe panta unui deal care domină comuna și datează de la începutul secolului al XIV-lea, dar fortificația din jurul ei a fost ridicată aproape două secole mai târziu.
Ce saline sunt în România și unde se află
La începutul secolului XVI, biserica de tip biserică-sală de mici dimensiuni a fost fortificată prin supraînălțarea corului cu două etaje de apărare accesibile printr-o scară mobilă, ultimul susținut pe console de piatră profilate.
Organizatorul evenimentului este Fundația Mihai Eminescu Trust, alături de Asociația Alma Vii, iar obiectivele urmărite sunt dezvoltarea comunitară, protejarea patrimoniului cultural și natural, dezvoltarea economiei locale.