Carnea reprezintă unul dintre factorii esențiali ai existenței. Cele mai calitative tipuri de carne din lume sunt carnea de pui Cemani, carnea de porc Jambon iberic, carnea de pește Fugu, carnea de pește Sushi Ōtoro, și carnea de vită Wagyu care este cea mai scumpă din lume.
Carnea în general este foarte căutată și dorită de oameni pentru că, oferă organismului uman multiple beneficii precum putere, energie și proteine. Totodată, consumul de carne ajută la prevenirea sau vindecarea bolilor de piele, întărește sistemul imunitar, repară țesuturile și protejează organismul împotriva infecțiilor de tot felul.
Tradiția culinară japoneză aduce pe piața internațională carnea Wagyu, considerată de cunoscători drept cea mai bună din lume. Wagyu este o rasă de bovine selectată genetic, capabilă să producă un tip de carne de cea mai înaltă calitate. Faima și costul său se datorează prezenței mari a grăsimilor nesaturate în țesuturile musculare, care face carnea foarte fragedă și suculentă.
Cât costă un kilogram de carne Wagyu
Carnea de vită japoneză este cea mai scumpă din lume, cu prețuri de aproximativ 1.000 de euro/ kg. pentru unele rase, iar o vacă (în viu) se poate vinde chiar şi cu 30.000 de dolari.
Wagyu este clasificată pe doi factori principali: câtă cantitate de carne poate fi obţinută şi calitatea grăsimii mărunţite. Cu cât este mai mare nota atribuită cărnii, cu atât este mai mare preţul.
Carnea Wagyu este deosebit de căutată și scumpă pentru că fermele japoneze în care se produce sunt izolate, dar și pentru că vitele aparținând acestei rase au un ritm de creștere mult mai lent decât cel al celorlalte. Aceste vaci sunt crescute pentru rezistenţă fizică.
Topul celor mai mari producători de carne de porc din România
Deşi sunt disponibile peste 300 de soiuri de Wagyu, cele mai notabile provin din 10 regiuni. Una dintre cele mai scumpe este Matsusaka, din provincia Mie. Cu toate acestea, cea mai cunoscută Wagyu provine din oraşul Kobe.
Carnea de vită Wagyu a câştigat un statut aproape legendar şi există multe mituri despre fermele Wagyu şi despre modul în care sunt tratate animalele, de la masaje zilnice până la faptul că sunt adăpate cu bere.