Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov se așteaptă anul acesta să obțină aproximativ 12.000 de tone de struguri de vin, o cantitate mai mare decât era prognozată.
Aproape 80% din arealul Domeniilor Ostrov poate fi irigat, iar acest lucru a contat mult la obținerea unei producții peste așteptări în contextul secetei din acest an.
Datorită producției foarte bune de struguri, estimările arată că Domeniile Ostrov vor obține în 2023 peste 8.000.000 de litri de vin, compania devenind unul dintre liderii pieței vinurilor din România.
Domeniile Ostrov au atins vânzări de 20 de milioane de lei dupa primele 6 luni din 2022, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 7% fața de aceeași perioadă a anului trecut.
Cum a mers businessul Domeniile Ostrov anul trecut
“Ne bucurăm să vedem că eforturile noastre sunt recompensate. De-a lungul timpului, am acordat o atenție deosebită viei, având alături de noi, specialiști buni și dedicați, investind în sistemul de irigații. Prin urmare, acum ne place să spunem că este momentul în care culegem roadele”, a declarat Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov.
Dealurile Dobrogei, mai exact arealul DOC Oltina și IG Terasele Dunării, oferă strugurilor o combinație ideală de minerale din sol, apă și soare, iar asta se simte în gustul deosebit al celor 25 de sortimente de vin marca Domeniile Ostrov.
Tehnologia modernă de vinificație și o echipă de reputați oenologi garantează calitatea deosebită a tuturor vinurilor, fie ele roșii, albe sau roseuri.
Pentru cei care apreciază taninurile catifelate, Domeniile Ostrov propune o serie de vinuri din categoriile premium și premium plus, cum ar fi Naiada, Ritual sau Legio. Acestea sunt premiate frecvent la cele mai prestigioase concursuri de profil la nivel mondial.
Citiți și:
- Competiția mondială Mundus Vini a medaliat vinurile românești
- Guvernul a aprobat noi ajutoare pentru producătorii agricoli
- Soluții pentru a reduce pagubele provocate de secetă
- TOP afaceri în agricultură pe care le poți face cu o investiție mică
- Finanțare nerambursabilă: 300 mil. euro pentru sectorul agroalimentar
De exemplu, 2021, vinurile Legio, vinuri nobile (albe și roșii) din categoria premium plus, au primit două medalii de aur la concursul Gilbert&Gaillard și o medalie de bronz la prestigiosul concurs Decanter, în timp ce în 2022 au obținut o medalie de aur la concursul Mundus Vini și o medalie de argint la concursul Decanter.
“Toate vinurile noastre se bucură de aprecierea clienților, dar cele mai căutate sunt roseurile, așa că soiurile de struguri roșii sunt cele care ne-au adus recunoașterea pe piață, atât la vinurile roșii, cât și la roseuri. În plus, noi ne mândrim cu Feteasca Neagră, ambasadorul vinurilor românești. Acesta se dezvoltă foarte frumos în arealul din Ostrov și, datorită tehnologiei de vinificație și a priceperii oenologilor, obținem un vin de invidiat”, a mai declarat Oana Belu.
Investițiile din ultimii ani în tot ce înseamnă Domeniile Ostrov, de la vie la tehnologii de ultimă generație, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Compania deține un areal viticol de 1.300 de hectare în județul Constanța, DOC Oltina și IG Terasele Dunării, iar principalele branduri vândute în HORECA și retail sunt Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Wine for Black Angus, Naiada, NOE, JOC, Art Folclor-Cocoș, Istros și Vinăria Ostrov.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.