AIC Trucks a lansat activitățile pentru brandul Otokar (autobuze și camioane ușoare) în România, a treia mare piață de export pentru producătorul turc. Brandul este în lider pe piața de autobuze timp de 14 ani consecutiv în Turcia.
Otokar este o companie din Grupul Koç, prezentă în România din 2018 în cadrul Otokar Europe – filiala București și a furnizat peste 500 de autobuze Primăriei Municipiului București. În total, în România, sunt peste 1000 de autobuze Otokar.
Otokar și-a înființat filiale în patru țări – Franța, România, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan – pentru a fi mai aproape de clienții săi și pentru a le satisface nevoile și așteptările.
Pe segmentul vehiculelor comerciale, Otokar oferă o gamă largă de produse care include autobuze de la 6 metri până la 21 de metri pentru transportul de pasageri.
Otokar produce autobuze electrice și hibride
Fiind primul producător de autobuze hibride și primul producător de autobuze electrice din Turcia, Otokar oferă, de asemenea, vehicule cu combustibil alternativ pentru operatori. Compania produce sub licență camioane ușoare Otokar Atlas de 8,5 tone și Otokar Atlas 3D de 12 tone pentru sectorul logistic.
AIC Trucks va oferi clienților Otokar servicii post-vânzare, furnizare de piese și servicii de finanțare a vânzărilor. Având două branduri importante în portofoliu, Ford Trucks și Otokar, AIC Trucks se așteaptă anul acesta la o cifră de afaceri de peste 155 milioane euro.
„Suntem onorați să începem parteneriatul cu Otokar și să continuăm tradiția pe care acest brand o are în România. Credem cu tărie în sinergiile dintre rețeaua noastră de vânzări și post-vânzare și acest brand valoros în beneficiul clienților noștri,” a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.
Citiți și: Test drive cu modelul electric Cupra Born: autonomie reală 440 km
Aic Trucks are o vastă experiență de peste 25 de ani în distribuția de vehicule comerciale și autobuze, precum și în servicii integrate pentru adăugarea de valoare clienților săi: rețea extinsă de service-uri proprii, servicii financiare, divizie de vehicule comerciale second hand multibrand.
„Datorită acestei cooperări ne vom putea crește prezența pe piață. Experiența AIC Trucks, împreună cu portofoliul larg de produse Otokar și modelele pregătite pentru viitor asigură clienții noștri din România că vor continua să primească soluții și servicii unice de transport”, a declarat Kerem Erman, Head of Commercial Vehicles, Otokar.
Autobuze Otokar au parcurs peste 113 mil. km în București
Din 2018, autobuzele Otokar aflate în transportul public din București au parcurs 113 milioane de km. Investind în vehicule cu combustibil alternativ, Otokar este unul dintre producătorii de autobuze care are cea mai mare gamă de vehicule electrice în portofoliu.
Compania a primit comenzi pentru autobuzele sale CNG și electrice din România. Deținând unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare automotive din Turcia, cheltuielile pentru acest domeniu ale Otokar reprezintă 7% din veniturile sale.
În ultimul deceniu, cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare ale companiei au ajuns la 307 milioane de euro în total.
Citiți și: A fost inaugurată prima stație de alimentare cu hidrogen de înaltă presiune din Europa
„Zeci de mii de autobuze pe care le-am proiectat pentru diverse scopuri, cum ar fi transportul public, turism și transport persoane, operează în prezent în aproape 60 de țări din întreaga lume. Și acum suntem gata să scriem o nouă poveste de succes cu camioanele noastre ușoare, în care avem o cotă de piață de aproape 25% în segmentul său din Turcia.
România va fi una dintre cele mai puternice piețe pentru camioanele noastre ușoare Atlas. Credem că Atlas va deveni în curând brandul preferat pe segmentul 9-12 tone, prin cooperarea noastră cu AIC Trucks”, a spus Kerem Erman.
Compania Otokar a fost înființată în 1963, într-un moment în care inițiativele de industrializare și modernizare erau lansate în Turcia, pentru a produce primele autobuze interurbane ale țării. Cu o fabrică de producție cu suprafața de 552.000 mp în Arifiye, Sakarya, Otokar oferă soluții adaptate nevoilor clienților săi folosind propria tehnologie, design și aplicații.
Electrificarea schimbă modelul de business
Stefano Albarosa, CEO AIC Group, importatorul camioanelor Ford Trucks, spune că electrificarea schimbă modelul de business în industria auto. Camionul electric nu va mai fi obiectul afacerii. Camionul va deveni numai mijlocul prin care dealerii auto vor putea să ofere alte servicii.
Compania AIC Trucks are o istorie de 28 de ani în sectorul automotive românesc, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale.
Citiți și: Care este strategia de business a Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks în România
Din 2017, AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks în România. Ford Trucks este lider de piață, în România, atât pe segmentul de vehicule specializate, cât și pe cel de construcții, cu un plan ambițios de a-și extinde cota de piață în segmentul autotractoare pentru transport internațional.
Cefin Trucks, divizia de camioane rulate, parte a AIC Trucks, integrează servicii de cumpărare, trade-in și vânzare de camioane și semiremorci second hand multibrand.
AIC Financial Services, este divizia de consultanță în servicii financiare, care găsește rapid soluții de finanțare personalizate și competitive pentru clienți.
Citiți și: Cefin Trucks a depășit pragul de 3.000 de camioane Ford Trucks livrate în România
AIC Service Network, parte a Grupului AIC, este cea mai mare rețea proprie de service pentru camioane din România și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, cu 8 locații deținute. Oferă servicii complexe mecanice, electrice, de tinichigerie și vopsitorie pentru toate tipurile de vehicule comerciale și semiremorci.