Raliul Transylvania Classic s-a desfășurat în perioada 10 – 12 august, la Sibiu. Punctul de întâlnire al mașinilor clasice și electrice a fost în oraș, iar raliul s-a derulat pe cele mai frumoase drumuri din județ.
Cele peste 60 de echipaje care au participat anul acesta la Transylvania Classic au avut un raliu ca o vacanță.
Competiția de regularitate s-a desfășurat pe unele dintre cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajele înscrise putând descoperi astfel zonele pitorești din Mărginimea Sibiului, bisericile fortificate din Richiș, Pelișor și Biertan și, desigur, vor avea ocazia să urce pe Transfăgărășan până la Bâlea Lac.
Astfel, timp de trei zile, între 10 și 12 august, orașul Sibiu a fost din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și electrice, într-un raliu de regularitate cu un concept unic în România, la eveniment putând lua startul atât piloți amatori, cât și piloți profesioniști, cu modele clasice, din categoria Young Timer sau mașini electrice.
Citiți și:
- Prima mașină zburătoare din lume a primit certificatul de zbor
- Câți ani de închisoare primește un șofer care conduce un vehicul fără permis de conducere
- Tarife și program parcare cu plată în București
„Și anul acesta vom avea la start atât modele clasice, dar și electrice. Este o competiție deschisă oricărei persoane care deține un permis de conducere și o mașină care se încadrează în regulament și care vrea să descopere cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu în cadrul unei competiții inedite”, a afirmat Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2023.
În categoria mașinilor clasice vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990.
De asemenea, există, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.
La categoria electrice pot participa echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate.
Citiți și: Cum arată CryptoDATA Momentum, prima mașină electrică românească
Punctul central al evenimentului este Piața Mică din Sibiu de aici concurenții urmând să plece pe un traseu de peste 400 de kilometri. Joi, 10 august, este programat startul festiv, iar vineri și sâmbătă probele speciale de regularitate. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara, tot în Piața Mică din Sibiu.
Transylvania Classic 2023 se desfășoară în perioada 10 – 12 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic este un eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice, iar timp de trei zile concurenții se vor întrece pe cele mai spectaculoase drumuri din județul Sibiu.
Sursa: EVmarket
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.