Foarte mulți dintre șoferii din România conduc sau doresc să achiziționeze autoturisme rulate. Pentru ambele situații, trebuie spus ca odată ce alegeți să investesți într-o astfel de mașină second hand, există o serie de riscuri la care vă expuneți.
În continuare urmăriți principalele astfel de riscuri asociate mașinilor second hand și cum puteți diminua riscurile respective.
Accidente în istoricul autoturismului
Un prim risc major este acela de a cumpăra un autoturism care în trecut a avut accidente importante care au dus la daune grave la nivelul autoturismului.
De multe ori astfel de aspecte sunt ascunse de cei care încearcă să vândă mașini second hand. În acest mod vă expuneți riscului de a cumpăra un autoturism care ulterior se va dovedi o investiție proastă și care va avea nevoie de costuri mari pentru a putea rula în siguranță. Pentru a evita astfel de situații este recomandat să vă asigurați că orice autoturism este verificat de către RAR și că istoricul autoturismului nu prezintă accidente grave.
Defecțiuni majore la o mașină second hand
Un al doilea risc important este să investiți într-un autoturism care are defecțiuni majore la anumite părți componente. Astfel, dacă doriți să cumpărați un autoturism second hand pe transmisie automată, este foarte important să faceți o testare a cutiei de viteze într-un service specializat în reparații cutii viteze automate.
Doar în acest mod puteți avea certitudinea că nu va trebui să înlocuiți cutia de viteze la câteva săptămâni dupa ce ați cumpărat autoturismul second hand respectiv.
Alte defecțiuni majore pot fi la kit-ul de ambreiaj pentru autoturismele pe transmisie manuală sau la sistemul de frâne, dar și la motor. Astfel, atunci când investiți într-un autoturism rulat este indicat să faceți o verificare a respectivului autoturism într-un service auto acreditat.
Kilometrajul dat înapoi
Cei mai mulți dintre șoferi sunt conștienți de faptul că pentru foarte multe dintre autoturismele rulate există riscul de a avea kilometrii mai mulți decât indică computerul de bord. Pentru a evita astfel de riscuri este recomandat să apelați la cei autorizați pentru a vinde astfel de autoturisme rulate, să verificați cu cât mai mare atenție istoricul autoturismului din surse oficiale și eventual, să faceți o testare a kilometrajului la un mecanic specializat.
Vechimea autoturismului
Un alt risc important atunci când achiziționați un autoturism rulat este vechimea acestuia. Cu cât autoturismul este mai vechi, cu atât există mai multe șanse ca întreținerea autoturismului să fie mai costisitoare.
Așadar, dacă ați ales să cumpărați un autoturism pe transmisie automată este indicat să asigurați revizia periodică a cutiei de viteze într-un service specializat în reparații cutii viteze automate. Îm acest mod veți prelungi durata de funcționare a autoturismului respectiv. Și întretinerea autoturismului trebuie efectuată constant.
Citiți și:
- ATP Trucks Automobile anunță producția de autotractoare Truston la Baia Mare
- Taxe de drum pentru autostrăzile din Grecia. NU există vignetă
- Mai multe trenuri vor fi anulate sau deviate între 24 și 26 iunie
- CFR Călători informează despre noul Mers al Trenurilor
- Un tronson feroviar va permite circulația cu 160 km/oră
- Poliția Locală a Sectorului 6 va fi dotată cu camere video
Acestea sunt principalele riscuri atunci când vine vorba despre achiziționarea unui autoturism second hand. Indiferent de modelul și de brand-ul autoturismului, este important să vă bazați pe un service autorizat care poate să vă ofere servicii complete in domeniul auto.
Foto: Artem-podrez/ Pexels
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.