Google Maps are un nou concurent pe piață. De curând s-a lansat MAPS.ME, noua aplicație care a început să câștige teren, utilizatorii fiind atrași de opțiunile pe care aceasta le oferă.
Considerată soluția perfectă pentru cei care călătoresc mult datorită opțiunii de navigare offline, MAPS.ME s-a dovedit a fi o soluție de navigare eficientă pentru oricine altcineva. Noua aplicație este în același timp și o platformă “all-in-one”, care ar putea înlocui cu succes Google Maps.
Diferențele dintre Google Maps și MAPS.ME
Google Maps este în prezent o aplicație care pune accentul pe harta în sine, afișând o serie întreagă de informații care pentru un șofer nu sunt chiar atât de importante.
MAPS.ME este o aplicație mult mai curată pentru că este suficientă doar configurarea navigației. Și această aplicație oferă informații despre unele puncte de interes și afaceri locale, însă hărțile sunt în general mult mai curate și mai ușor de navigat.
Mai mult decât atât, aplicația se diferențiază de restul aplicațiilor de acest fel prin integrarea hărților offline. Descărcarea hărților și utilizarea lor fără o conexiune la internet este o operațiune care durează doar câteva minute. Puteți selecta hărți pentru fiecare țară, iar tot conținutul online devine disponibil chiar și atunci când nu mai aveți o conexiune activă de internet.
România ar putea atinge borna de 1.000 km de autostradă
Google Maps este în prezent cea mai populară aplicație de navigare. Șoferii o preferă pentru hărțile curate pe care le oferă, dar și pentru alte opțiuni pe care le are comparativ cu celelalte aplicații existe pe piață.
Majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android au instalată această aplicație din fabrică. Utilizatorii de telefoane cu sistem iOS o pot instala pentru a înlocui astfel aplicația nativă.
Cele mai folosite alternative disponibile acum se rezumă la o selecție de nume precum Waze, Apple Maps, TomTom GO Navigation sau HERE.
Deși sunt foarte populare și îmbunătățite mereu cu noi funcții, totuși aceste aplicații au un mare dezavantaj, care îi fac pe utilizatori să revină la aplicația clasică.