Operatorul aerian italian Aeroitalia lansează zboruri directe București-Ancona cu plecare de pe Aeroportul Băneasa Aurel Vlaicu. Zborurile vor fi operate începând cu 16 septembrie 2023.
Aeroitalia va face curse din România către Italia cu aeronave ATR72-600 cu 68 de locuri, în fiecare zi de marți, joi si sâmbătă.
Programul de zbor Aeroitalia către Ancona:
- Plecare București (BBU) 15:35 – Sosire 17:20 Ancona (AOI) – XZ3015
- Plecare Ancona (AOI) 11:10 – Sosire 14:55 București (BBU) – XZ3014
Ancona va fi cea de-a treia destinație deservită de Aeroitalia de la Aeroportul București Băneasa, după Roma Fiumicino și Comiso.
Biletele pot fi achiziţionate direct de pe site-ul companiei aeriene, precum şi din toate agenţiile de turism.
„Lansarea noii rute începând cu data de 16 septembrie este un alt pas in vederea extinderii rețelei noastre de zboruri de la București, România fiind din ce în ce mai mult prezentă în proiectele de dezvoltare ale Aeroitalia.
Rezultatele bune pe care le-am obținut până acum ne-au încurajat sa continuăm să investim în România pentru a stimula schimburile economice și culturale cu Italia, oferind în același timp o experiență de călătorie caracterizată prin prețuri competitive și servicii excelente la bord”, spune compania.
Aeroitalia a introdus zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa în 2022. Anul acesta, italienii au cumpărat compania românească AirConnect.
Drepturile pasagerilor în transportul aerian
Compania aeriană a fost lansată în 2022, de către un fost consultant al ministerului italian al infrastructurii și transporturilor, Francesco Gaetano Intrieri, care este CEO-ul AeroItalia.
La 9 iulie 2022, a început să opereze zboruri regulate de la baza sa din Forlì către destinații interne, precum și spre Malta și Zakynthos. Compania aeriană vrea să aibă zboruri către Statele Unite și America Latină. Operatorul aerian are o flotă de Boeing 737.
Important de știut despre drepturile pasagerilor
Zborul de plecare și zborul de întoarcere sunt întotdeauna considerate zboruri separate, chiar dacă sunt părți ale aceleiași rezervări. În unele cazuri, compania care operează zborul (operatorul aerian) s-ar putea să nu fie cea de la care achiziționați biletul. În caz că apar probleme, doar compania care operează zborul poate fi trasă la răspundere.
Dacă o companie aeriană închiriază o aeronavă cu tot cu echipaj de la o altă companie aeriană (sistem „wet lease”), responsabilitatea operațională pentru zbor îi revine companiei care închiriază aeronava deoarece, în temeiul legislației UE (Regulamentul 261/2004), ea este cea care operează zborul.