TAROM continuă să opereze frecvențe speciale către și dinspre Tel-Aviv, din 12 octombrie 2023 numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Tarifele preferențiale acoperă numai cheltuielile de operare.
TAROM rămâne în strânsă legătură cu autoritățile statului în gestionarea situației actuale.
O precizare importantă este că, în contextul actual, TAROM a fost nevoită să suspende temporar cursa regulată către și dinspre Tel-Aviv, începând din 12 octombrie 2023. Compania operează curse speciale, numai la solicitarea Celulei de Criză organizată de Ministerul Afacerilor Externe.
Drepturile pasagerilor în transportul aerian
Reprezentanții companiei subliniază că TAROM este una dintre puținele companii care nu au întrerupt operarea pe Tel-Aviv. Acest lucru se datorează mobilizării piloților și echipajelor noastre.
Mai mult decât atât, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, compania TAROM a decis dublarea curselor pe ruta Tel-Aviv Otopeni, în intervalul 7-10 octombrie 2023. Acest set de curse suplimentare au un regim special și tarife preferențiale care acoperă numai cheltuielile de operare.
Continuarea operării se datorează în mare parte dedicării echipajelor și piloților TAROM cărora compania le mulțumește public pentru modul profesionist în care abordează această situație complexă.
Transporturile Aeriene Române (TAROM) este transportatorul de pavilion și cea mai veche companie aeriană din România cu sediul în Otopeni, în apropiere de București. Sediul central și centrul său principal sunt la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
În prezent, este cea de-a doua companie de transport aerian din România, bazată pe destinații internaționale, zboruri internaționale și cea de-a treia cea mai mare, măsurată prin dimensiunea flotei și a numărului de pasageri transportați.
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.
Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).