TAROM și EL AL Israel Airlines au semnat la Tel Aviv, un acord de tip ”codeshare”. Zborurile în sistem codeshare vor fi disponibile pentru călători începând cu 1 aprilie.
Prin acest acord, TAROM și EL AL contribuie la consolidarea conectivității regionale și internaționale, precum și la dezvoltarea relațiilor economice și turistice dintre România și Israel, alături de Europa, Orientul Mijlociu și Asia.
„Acest parteneriat comercial tip codeshare, ce va începe din aprilie 2025, oferă pasagerilor din România și Israel accesul extins la rețelele combinate de rute ale TAROM și EL AL. Pasagerii TAROM și EL AL vor beneficia de posibilitatea de a călători cu oricare dintre cele 18 zboruri săptămânale operate în parteneriat pe ruta București – Tel Aviv – București.
Suplimentar, colaborarea TAROM – EL AL va facilita accesul către numeroase destinații interne și internaționale operate în parteneriat codeshare de cele două companii. Acest acord tip codeshare este un prim pas în cadrul colaborării comerciale extinse TAROM – EL AL și pe viitor avem în vedere dezvoltarea parteneriatului către noi destinații”, a spus Costin Iordache, directorul general al TAROM.
Ce despăgubiri oferă Tarom pentru zborurile anulate
„Noul acord cu TAROM este un alt pas important în implementarea strategiei de extindere a rețelei noastre de rute din Tel Aviv. Ne străduim să cooperăm cu cele mai importante companii aeriene din întreaga lume și să creștem opțiunile noastre de zbor către destinații diverse și populare. Datorită acestui parteneriat, clienții noștri vor beneficia de o mai mare accesibilitate și de o experiență de călătorie îmbunătățită către București și nu numai”, a afirmat Dina Ben Tal Ganancia, directorul general al EL AL.
Inițiat în urmă cu trei ani, în perioada pandemiei de COVID-19, parteneriatul TAROM – EL AL s-a consolidat prin audituri și verificări riguroase, care au confirmat respectarea unor standarde de siguranță și calitate a serviciilor pentru pasageri.
Prin parteneriatul cu EL AL, TAROM își asumă astfel un rol strategic în conectarea Uniunii Europene cu Orientul Mijlociu și Asia.
Istoria TAROM
Înființată în 1954, compania aeriană națională și-a construit de-a lungul decadelor o reputație solidă, devenind un simbol al profesionalismului, perseverenței și siguranței în aviație.
Transporturile Aeriene Române (TAROM) este transportatorul de pavilion și cea mai veche companie aeriană din România cu sediul în Otopeni, în apropiere de București. Sediul central și centrul său principal sunt la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
În prezent, este cea de-a doua companie de transport aerian din România, bazată pe destinații internaționale, zboruri internaționale și cea de-a treia cea mai mare, măsurată prin dimensiunea flotei și a numărului de pasageri transportați.
Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.
Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).
El Al o companie aeriană din Israel, fondată în 1948, cu sediul în incinta Aeroportului Internațional Ben Gurion, situat în orașul Lod, învecinat cu Tel Aviv. Compania oferă zboruri către o gamă largă de destinații din America de Nord, Europa și Orientul Îndepărtat.