tbi bank, o bancă challenger de top din Europa de Sud-Est, a redus timpul necesar pentru analiza situațiilor financiare ale IMM-urilor de la 40 la 5 minute, datorită soluțiilor de automatizare oferite de Prime Dash, un start-up fintech cu creștere rapidă din România și participant la Programul de inovare Visa.
Prime Dash utilizează tehnologii precum AI, Machine Learning (ML), Robotic Process Automation (RPA) și Advanced Analytics pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru întreprinderile mici și mijlocii.
Produse de creditare hiperpersonalizate prin Prime Dash
Cu ajutorul instrumentelor de automatizare, fintech-ul permite IMM-urilor să primească produse de creditare hiperpersonalizate din partea instituțiilor financiare.
„IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a unei economii, iar nevoile de finanțare ale acestora sunt adesea satisfăcute doar parțial. Acordul cu Prime Dash ne permite să le oferim rapid ajutorul de care au nevoie și să contribuim astfel la buna funcționare a economiei românești”, spune Andrei Hoinărescu, Head of Business Banking, tbi bank.
Obiectivul principal al parteneriatului este ca tbi bank să reducă timpul petrecut cu evaluarea și monitorizarea riscurilor financiare, cu ajutorul soluțiilor de automatizare.
În plus, banca își poate deservi mai bine clienții IMM cu oferte de creditare special dezvoltate pe baza nevoilor și profilului lor specific.
„Misiunea noastră principală este de a optimiza evaluarea riscului financiar în cadrul procesului intern al băncii. Și, utilizând aceste tehnologii, am redus considerabil timpul mediu petrecut în acest proces. Acest parteneriat a adus o mare valoare pentru compania noastră, deoarece putem avea un impact mai mare asupra mediului de afaceri și putem ajuta IMM-urile să își îmbunătățească afacerile.
Putem să ne adaptăm produsele în funcție de diferiți clienți și să ajutăm instituțiile financiare să sprijine mai bine economia în ansamblu”, spune Cătălin Rus, Co-founder și COO, Prime Dash.
Impactul IRCC după creştere în ratele creditelor
IMM-urile joacă un rol major în economia europeană, acestea reprezentând peste 99% din numărul total de firme, potrivit datelor Eurostat. În același timp, în România, din cauza dimensiunii lor mai mici și a unui mediu economic complicat, acestea întâmpină de obicei dificultăți în obținerea de finanțare, în principal din cauza birocrației excesive.