Accor va recruta și forma peste 600 de profesioniști în ospitalitate în România, până în 2025. Compania își anunță planurile de recrutare și dezvoltare profesională pentru următorii ani, în concordanță cu expansiunea dinamică a grupului în România.
Grupul, care are în prezent peste 950 de angajați în țară, va adăuga peste 600 de noi angajați în echipa sa până în 2025, pentru a sprijini deschiderea și operarea a peste 10 noi hoteluri.
Pentru a prezenta oportunitățile sale de carieră potențialilor candidați și pentru a demonstra farmecul unic al industriei ospitalității, Accor va organiza un eveniment de tip porți deschise în București și Timișoara, duminică, 5 iunie.
Accor Picnic Urban de la București va avea loc pe 5 iunie, între 11:00 și 16:00, la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei, nr. 37 B, în Sala Paris și pe terasa hotelului. Organizatorii invită participații să descopere universul grupului Accor cu toate brandurile sale prezente în Romania – ibis, ibis Styles, Mercure, Novotel, Pullman.
Grupul va deschide peste 10 noi hoteluri până în 2025
La Timișoara, hotelierii Accor le dau întâlnire tuturor celor curioși sau pasionați de domeniul ospitalității pe 5 iunie la ibis Timișoara City Center, pe strada Coriolan Brediceanu, nr. 18, între orele 11:00-15:00. Aceștia vor avea oportunitatea să descopere brandurile Accor din Timișoara, ibis si Mercure, să întâlnească profesioniști din domeniul ospitalității, să participe la prezentări și demonstrații interesante.
Accor Picnic Urban de la Timișoara va cuprinde o demonstrație gastronomică cu Chef Enzo, participant la Chefi la Cuțite, o sesiune de bartending cu Ede Fonagy, barman Fratelli – artist în domeniul mixologiei și al flair-bartendingului.
Principalele zone căutate pentru închiriere spații de birouri
Experiența include și un tur organizat al hotelului Mercure Timișoara, unul dintre cele mai inovatoare hoteluri din Romania, prima proprietate din țară care a obținut certificarea Breeam Outstanding.
„Industria ospitalității oferă mai mult decât perspectiva unui loc de muncă, mai mult decât o carieră. Este un mod de viață. La Accor, îi numim pe hotelierii noștri ”heartists”, pentru că ei modelează experiențe și pictează amintiri în inimile călătorilor”, afirmă Felicia Dincă, Talent & Culture Manager Romania & South-Eastern Europe la Accor.
Sectorul ospitalității contribuie la economie cu aproape 5% din PIB
Sectorul ospitalității este unul dintre principalele motoare ale economiei europene, atât în ceea ce privește forța de muncă ocupată, cât și contribuția directă la economie, de aproape 5% din PIB.
Domeniul angajează peste 11,9 milioane de hotelieri în Europa și este unul dintre cele mai prietenoase medii pentru tineri, cu peste 20% dintre angajații săi cu vârste sub 25 de ani, față de 8,2% în întreaga economie. Industria hotelieră este, de asemenea, un actor-cheie în ceea ce privește incluziunea socială, deoarece oferă un punct de plecare excelent în carieră pentru peste 30% din totalul angajaților.
Nu în ultimul rând, industria hotelieră este, de asemenea, un sector important în ceea ce privește angajarea femeilor. În timp ce în economia generală 46% din persoanele angajate sunt femei, în sectorul ospitalității această cifră este de 54,1%.
Accor este un grup hotelier care cuprinde peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări.