Dezvoltatorul imobiliar Iulius a semnat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru decarbonizarea portofoliului său real estate şi atingerea ţintei de net-zero emisii.
Parteneriatul cu IFC – International Finance Corporation pentru elaborarea strategiei de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei și de atingere a țintei de net-zero emisii este încheiat pentru: Palas Iasi, Iulius Town Timisoara, Iulius Mall Cluj-Napoca, Iulius Mall Suceava, Iulius Mall Iasi, United Business Center Cluj-Napoca, United Business Center Iași, United Business Center Timisoara, Family Market și Palas Campus.
Prin intermediul platformei Green Pathways for Real Estate Institutional Portfolios (GRIP), IFC va oferi soluții în vederea definirii, implementării și finanțării planurilor Iulius de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a atinge neutralitatea emisiilor CO2 cât mai curând posibil.
Parteneriatul marchează primul angajament de acest fel din România. Prin intermediul platformei GRIP, IFC va sprijini compania în procesul de realizare a unui plan de acțiuni ce va contribui la reducerea amprentei de carbon la nivelul întregului portofoliu.
„Clădirile sunt responsabile pentru o treime din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global. Prin acest parteneriat, Iulius şi IFC contribuie la accelerarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice în dezvoltările imobiliare”, a afirmat Ary Naim, Manager Regional IFC, pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.
Iulius – exemple certificări clădiri verzi
Iulius deține o rețea naţională de malluri din România certificată LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). La acestea se adaugă și ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara şi toate cele 15 imobile de birouri din rețeaua United Business Center din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, care au certificări pentru clădiri verzi.
Pe lângă respectarea celor mai înalte cerințe tehnice moderne, soluțiile implementate, confort și siguranță, proiectele Iulius dispun, de sute de locuri de parcare pentru biciclete, de spații de încărcare pentru mașinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun, toate aceastea contribuind la diminuarea necesității folosirii maşinilor personale și reducerea poluării.
Acestea sunt singurele proiecte de real estate din România care includ grădini urbane, investiţii iniţiale în valoare de peste 17 milioane de euro.
În 2021 Iulius a atras primul credit verde acordat unei companii românești de către IFC, în valoare de 72 milioane de euro, pentru Palas Campus din Iaşi. Amplul proiect de birouri ce se va inaugura în primăvara acestui an, se află și în plin proces de obţinere a unei duble certificări green: EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) al IFC și LEED al US Green Building Council.
Citiți și:
- Ce este un certificat energetic şi la ce folosește
- Novum va dezvolta un ansamblu rezidențial lângă Parcul Carol
- RE/MAX România: Noul val al pandemiei a înghețat chiriile
- 24REAL: Românii preferă apartamentele cu 2 şi 3 camere
- Hexagon va construi 1.200 de apartamente în Capitală
- Palatul Cantacuzino a intrat în proces de restaurare
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este o instituție globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. Activează în peste 100 de țări în care își valorifică capitalul, experiența şi influența pentru a crea piețe şi oportunități în țările aflate în curs de dezvoltare.
Compania Iulius este dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.
Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium).
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.