Ţiriac Tower, proiectul de birouri dezvoltat de Ţiriac Imobiliare în Piaţa Victoriei din Bucureşti, a fost inaugurat cu un grad de ocupare de 95%. Noua clădire de birouri devine astfel un pol central pentru jucători importanți ai industriilor IT, farmaceutice, asigurări, imobiliare și servicii.
”Cred că prin calitate și soluții eficiente acest proiect se remarcă în peisajul imobiliar local. Este o amprentă care ține de filozofia Grupului pe care l-am construit și direcția în care vom continua investițiile viitoare. Avem alături parteneri și colaboratori care ne fac cinste, care ne-au ales din rațiuni de eficiență și standarde înalte”, a afirmat Ion Țiriac în cadrul conferinței de presă.
Investiție de 40 de mil. euro pentru noua clădire de birouri Țiriac Tower
Investiția totală în noua clădire de birouri Țiriac Tower este de 40 de milioane de euro, iar mai mult de 7% au fost alocate soluțiilor inovative și „verzi” ale proiectului. Peste 3 milioane de euro au fost investiți în zona verde, care reprezintă următoarele caracteristici și rezultate înregistrate de Țiriac Tower:
- S-au asigurat locuri de parcare pentru biciclete, pentru a servi 33% dintre ocupanții frecvent tranzitorii și au fost prevăzute vestiare cu dușuri pentru cei care aleg să folosească bicicleta drept mijloc de deplasare.
- Proiectul pune la dispoziția ocupanților stații de alimentare destinate mașinilor plug-in electrice/hybrid.
- 100% dintre locurile de parcare ale clădirii sunt amplasate subteran, fapt ce contribuie la diminuarea efectului de insulă de căldură urbană (Heat Island Effect).
- 51% din învelitoarea clădirii este acoperiș verde.
- Nu există agenți frigorifici pe bază de CFC/Freon (CFC-urile contribuind la epuizarea ozonului în atmosfera superioară).
Novum va dezvolta un ansamblu rezidențial lângă Parcul Carol
- 86% din totalul deșeurilor provenite din construcția proiectului au fost reciclate/reutilizate.
- 36% din conținutul total al materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate.
- 52% din valoarea totală a materialelor utilizate în construcția imobilului au fost achiziționate de la o distanță de cel mult de 500 km față de amplasamentul proiectului.
” Țiriac Tower este clădirea perfectă pentru companiile care își doresc o locație în centrul Bucureștiului, ușor accesibilă, dar mai ales optimizată din punct de vedere al eficienței și al consumurilor. Clădirea îndeplinește cele mai exigente solicitări legate de siguranța mediului de lucru al chiriașilor, iar certificările LEED Platinum și WELL confirmă acest fapt. Țiriac Tower este o clădire verde, proiectată și dezvoltată la cele mai înalte standarde, alimentându-se integral cu energie provenită din surse regenerabile”, a spus Petru Văduva, CEO Țiriac Group.
Țiriac Imobiliare administrează un mix de clădiri de birouri, rezidențial, retail și showroom-uri auto în întreaga țară
Amplasat în zona Piața Victoriei, la 200 de metri de sediul Guvernului, Țiriac Tower acoperă o suprafață totală construită de 30.969 metri pătrați, dintre care 16.364 mp de birouri moderne de clasa A închiriabile, dispuși pe 12 etaje și parter.
Adițional spațiilor de lucru și comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu 5 niveluri, 259 de locuri de parcare, multiple standuri pentru biciclete, dușuri și vestiare, stații de alimentare pentru mașinile electrice, precum și aproximativ 700 metri pătrați de terase verzi.
Principalele zone căutate pentru închiriere spații de birouri
Ţiriac Imobiliare este o companie înființată în anul 1994, cu capital integral românesc, care gestionează întreg portofoliul de real estate al Grupului Țiriac. Cu peste 4,7 milioane de metri pătrați de teren și mai mult de 440.000 de metri pătrați construiți, Țiriac Imobiliare administrează un mix de clădiri de birouri, rezidențial, retail și showroom-uri auto în întreaga țară.
Cu o strategie de business focusată pe investiții și dezvoltări sustenabile, de referință, compania s-a dovedit a fi în cei peste 25 de ani de activitate unul dintre principalii jucători în piața de profil. Țiriac Imobiliare este primul dezvoltator din România care a inițiat demersurile privind implementarea standardului WELL Health-Safety pentru un portofoliu mixt de proiecte, punând preț atât pe excelență în servicii, cât și pe grija față de siguranța și bunăstarea chiriașilor săi.