Casa Thermodul numită și casa viitorului, se construieşte de la zero în doar 6 zile. Este perfect izolată şi mult mai ieftină decât variantele similare de pe piaţă.
Autorul acestei case de vis este Mathe Laszlo, originar din Zalău. Sistemul lui se numeşte Thermodul System şi garantează până la 90% conservarea energiei prin izolarea termică. Acest sistem este folosit în America, Africa, Germania şi Austria.
Cum arată acest sistem
Invenţia a fost generată de dorinţa lui Mathe de a dezvolta o soluţie prietenoasă cu mediul înconjurător dar şi pentru oameni, la preţuri rezonabile.
“Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai mulţi ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piaţă din ce în ce mai mult.
Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lăţimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui.
Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm. distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din PVC, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice.
Citiți și:
- Salarii de până la 900 euro pentru cei fără experiență
- Multe persoane care caută un job au așteptări salariale nerealiste
- Angajații vor anumite beneficii pentru a se întoarce la birou
Interspaţiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, dupa ce s-a montat armatura necesară (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operaţiuni de decofrare. Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 constituie izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii.
O soluţie inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică, a explicat Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System.
Avantajele pe care le oferă Thermodul sunt multiple:
- aduce consum mic de energie, reducere energetică de minim 70%, în comparație cu alte sisteme de construcții,
- se realizează rapid, aproximtiv 30% economie de timp la construcție,
- este o construcție solidă și rezistentă la calamități naturale,
- este un sistem monolitic,
- este o casă versatilă, se poate construi iîn orice formă architecturală,
- oferă o climă plăcută în locuință,
- necesită mai puține reparații (nu se fisurează pereții),
- pe termen lung oferă economisire mare la încălzire.
Citiți și:
- Posibilitățile de economisire ale angajaților au scăzut
- BestJobs lansează Ghidul Salariilor 2022
- Noi orientări date de Comisia Europeană privind contractele colective de muncă
Toate aceste caracteristici o fac să fie casa dorită de oricine, pentru că oferă confort și o viață fără grija facturilor mari.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.