Burger King se extinde în România. Timișoara este noul oraș unde lanțul fast food își deschide porțile, la Shopping City Timișoara pe 2 septembrie.
Burger King se adresează locuitorilor din Timișoara cu salutul lor specific, „CEAU, TIMI!”, și îi invită la noul restaurant. care este deschis în fiecare zi, de luni până duminică și este deservit de o echipă de 30 de „grill kings”.
Renumitul brand american pregătește cu ocazia deschiderii noului restaurant și o surpriză inedită pentru timișoreni: astfel, primii 100 de clienți care vor veni la deschiderea restaurantului din Shopping City Timișoara și vor saluta folosind sintagma „CEAU, Burger King!”, vor primi gratuit un burger Whopper.
Citiți și:
- Cât de rar ies românii la restaurant acum, decât înainte de creșterea inflației
- Țări care au renunțat la Restaurante McDonald’s
- Sphera inaugurează o nouă unitate KFC în România
Pe 2 septembrie, ziua în care se deschide restaurantul, Burger King va pune la dispoziție și o altă ofertă specială pentru clienți: oricine va trece pragul noului restaurant va putea să cumpere 2 burgeri Whopper cu doar 29 RON.
„Suntem foarte bucuroși să le spunem tuturor timișorenilor „CEAU, TIMI!” și să deschidem un nou restaurant într-un oraș din România care ne place foarte mult. Pe lângă salutul emblematic al acestei regiuni, suntem foarte încântați de faptul că am reușit să aducem gustul autentic Burger King într-o nouă destinație din România”, a spus Alin Nenciu, Marketing Manager Burger King România.
Noul restaurant este situat în zona de food court a Shopping City Timișoara, cu un spațiu de servire generos și cu opțiunea de refill pentru băuturi răcoritoare.
În luna aprilie a acestui an lanțul fast food a deschis un restaurant în centrul comercial Veranda Mall, având o promoție și pentru clienții din București: câte un Whooper gratuit pentru primii 100 de clienți.
Când a apărut prima dată Burger King
Înființat în 1954, Burger King este un lanț de restaurante fast food american cu peste 17,800 de locații în 100 de țări, două treimi din ele fiind localizate în Statele Unite.
Primul restaurant din Europa s-a deschis în anul 1975 în Madrid, Spania, fiind urmat de altul în 1976 în Berlinul de Vest. Primele trei filiale din Austria au fost deschise în anul 1980, apoi fiind din nou închise după puțin timp. În anul 2000 s-a deschis primul local în Viena. În anul 2005 s-a deschis primul restaurant Burger King în China.
Similar cu alte cazuri din diferite state americane și țări, la începutul anilor 2000 a funcționat un restaurant fast food cu numele Burger King fără licență lângă fostul restaurant McDonald’s în Bucur Obor din București. În urma unei sesizări din partea Burger King, această și-a schimbat numele în Burger Ranch, numele unui lanț de fast food israelian, iar ulterior s-a închis.
Citiți și:
- Reduceri de taxe pentru patronii restaurantelor şi cafenelelor
- 8 restaurante de vizitat la malul Mării Negre
- Studiu: cât de manierați sunt românii la restaurant
Compania Burger King a deschis oficial primul restaurant în România pe 18 aprilie 2008, după ce firma Atantic Restaurant System, deținută de oamenii de afaceri Marius Nasta și Eli Davidai, a obținut dreptul de franciză.
Firma a deschis 7 restaurante în București, dintre care unul stradal lângă restaurantul KFC de la Piața Romană și încă unul în Constanța. În anii de criză economică, afacerea a intrat în declin, operatorul francizei închizând 3 restaurante în 2011 și restul de 5 în 2012.