Colegiul Medicilor din București transmite că se delimitează de cazurile de primire a „plicului”, în sistemul de sănătate.
Colegiul Medicilor din București condamnă ferm şi se delimitează de cazurile de corupție din sistemul de sănătate, însă nu este firească o culpabilizare a cadrelor medicale la nivel general.
„Spunem ferm STOP acestor cazuri şi ne delimităm, ca şi colegiu teritorial şi organizaţie profesională a medicilor, de astfel de cazuri de dare şi primire a „plicului” în sistemul de sănătate”, spun reprezentanții CMMB.
Citiți și:
- Unde se află și cum arată cel mai vechi spa din România
- Pericolele ascunse din cele mai la modă diete
- Ce acte sunt necesare pentru a obține pensie de invaliditate
Colegiul Medicilor din București condamnă practicile ilegale ale cadrelor medicale
Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a afirmat că astfel de situații sunt inacceptabile pentru profesia medicală și apreciază că sunt incompatibile cu valorile și principiile acestei profesii. Aceasta a mai spus că majoritatea medicilor sunt profesioniști dedicați și corecți.
“Considerăm că este nedemn să existe astfel de situaţii pentru noi, ca medici, şi apreciem că sunt incompatibile cu ceea ce reprezintă profesia de medic astfel de cazuri prezentate public cu medici acuzaţi că au luat şpagă, dacă acestea se vor confirma în justiţie. Majoritatea medicilor sunt oameni corecţi şi profesionişti, iar aceste cazuri de corupţie umbresc relaţia dintre medic şi pacient şi ne vulnerabilizează pe noi, ca profesie”, a transmis Cătălina Poiană.
Cazurile de corupție, dacă se vor dovedi în justiție, afectează grav relația dintre medic și pacient dar și încrederea publicului în profesia medicală, expunând medicii la vulnerabilități.
„Mesajul meu vine ca o delimitare clară, mai ales că am citit diverse reacţii ale oamenilor, ale societăţii şi consider că nu este firească o culpabilizare a medicilor la nivel general, dar şi că noi, ca profesie, trebuie să luăm atitudine”, completează Prof. Dr. Cătălina Poiană.
Citiți și:
- Ce efecte poate avea expunerea la soare
- Ce schimbări a adus Medicina Muncii în era „work from home”
- Beneficiile oferite de vitamina D în doze mari
Săptămâna trecută, doi medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – Cornel Petreanu şi Cristian Paleru – au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că luau mită de la pacienţi și alţi şase medici de la „Marius Nasta” au fost plasaţi sub control judiciar, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate.