Ovidius Clinical Hospital inaugurează un nou spital la Constanța, care integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România.
Noul Spital OCH finalizat în doar 15 luni, va oferi posibilitatea de training și specializare pentru toți medicii din România. Centrul de referință Siemens Healthineers este primul din România și al zecelea la nivel european cu soluții de inteligență artificială, inclusiv de asistență pentru scanare la distanță. Ultima investiție a clinicii OCH în tehnologii medicale implementate la Constanța se ridică la valoarea de 8,1 mil. euro.
„Sub sloganul #AducemPerformanțaAcasă și pornind de la un demers de planificare bazat pe nevoile pacienților, am decis să ne extindem activitatea în aceste arii medicale atât de necesare oamenilor”, spune Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, fondator și Director Medical OCH.
„Starea de sănătate o măsurăm, o știm, o vedem, dar soluțiile și rezolvările vin de la nivel local, de acolo unde se tratează pacientul. Și asta este ce am construit noi: o soluție la probleme noastre de sănătate. Acum și aici. Iar acest lucru are un mare impact”, afirmă Ș.L. Dr. Bogdan Pană, Director de Cercetare și Dezvoltare OCH.
Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH are în componență o secție clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care șase sunt pentru îngrijiri paliative, departament de radioterapie, compartiment de chimioterapie, compartiment de îngrijiri paliative și terapia durerii, spitalizare de zi și compartiment de studii clinice. Aici se pot trata cel puțin 1.500 de pacienți/an prin radioterapie și 3.500 prin chimioterapie.
Beneficiile oferite de vitamina D în doze mari
„Acest centru OCH dedicat pacientului oncologic este unul de același nivel cu orice alt centru similar din Europa. La OCH, suntem pregătiți să luptăm cu cancerul!”, precizează Prof. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog și coordonatoarea Clinicii de Oncologie OCH.
Echipa de Radioterapie a fost pregătită la spitalul Sf. Nectarie din Craiova, un spital privat pentru Oncologie și Radioterapie din Sud-Vestul României. Colectivul OCH a asimilat specialiști din Constanța și zona Dobrogei, dar și medici din București, Iași, ori Târgu Mureș. Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune și al zecelea la nivel național, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiații într-un timp foarte scurt.
O informație suplimentară pentru pacientul dobrogean se referă la faptul că anul următor este planificată livrarea și punerea în funcțiune a sistemului de radioterapie TrueBeam de la Varian care este construit ținând cont de nevoile umane, pentru a trata cancerul oriunde se găsește în organism, țintind foarte precis, cu doze minime de radiații.
„Halcyon furnizează tratament sofisticat și bine țintit împotriva cancerului, cu precizie și acuratețe, integrează confortul și relaxarea pacientului, prin limitarea zgomotului și a vibrațiilor. Sistemul facilitează totodată monitorizarea și conversația terapeutului cu cei care primesc tratamentul, este pur și simplu nivelul superior de îngrijire a pacientului oncologic”, afirmă Dr. Virgil Sivoglo, medic radioterapeut.
Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie
Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operații, una dedicată chirurgiei cardiace și una dedicată cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, și 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competență.
OCH introduce în premieră în România cel mai nou și performant angiograf – Artis Icono Floor de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanță clinică.
Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulație extracorporeală pentru operațiile pe cord deschis LivaNova și toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi tratați anual peste 1.800 de pacienți.
„Nivelul de tehnologie și organizare existente la OCH sunt la standardele clinicilor din Germania și acesta este unul dintre motivele pentru care m-am întors acasă”, afirmă Dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie, coordonatorul secției de cardiologie.
„Dispunem la OCH de toată gama de resurse pentru investigații și terapie, pentru a realiza toate intervențiile cardiace și vasculare pe care le făceam și în Germania”, spune Dr. Sebastian Vasliescu, medic specialist cardiologie, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională.
Riscuri asociate consumului de cafea, ceai și ciocolată
OCH este cunoscut și recunoscut în regiune pentru serviciile excepționale ale Centrului de Imagistică de înaltă performanță. Complementar echipamentelor existente, în noul spital pacienții au posibilitatea de a efectua scanări cu sistemul RMN de 3 Tesla, Magnetom Lumina cu tehnologie BioMatrix, un computer tomograf, Somatom Go Top cu 128 slice-uri, și un Ecograf Sequioa care oferă diagnostic de precizie și care asigură un confort superior persoanei investigate.
Aceste echipamente sunt interconectate prin Syngo Virtual Cockpit, un sistem asistat de inteligență artificială, primul instalat de Siemens Healthnieers în regiunea de Sud-Est a României. OCH dispune acum de 4 echipamente RM, 2 CT, 2 RX, 1 Mamograf Digital și 18 ecografe. „Cu aceste echipamente noi, vom face toate investigațiile imagistice, inclusiv cele de cord, atât RM, cât și CT, foarte necesare pacienților”, afirmă Dr. Carmen Ciufu, medic coordonator Centru de Imagistică OCH.
Primul Centru de referință Siemens Healthineers din România
„Inaugurarea primului centru de referință din România reprezintă un moment cheie în parteneriatul strategic dintre Siemens Healthineers și OCH, cât și pentru industria în care activăm. Doresc să felicit întreaga echipă OCH pentru nivelul ridicat de expertiză managerială și medicală, pentru o implementare coerentă a soluțiilor și tehnologiilor de ultimă generație Siemens Healthineers.
Ne implicăm să dezvoltăm împreună programe educaționale, workshop-uri, training-uri pentru toți specialiștii din domeniu și să creștem accesul pacienților la diagnostic și terapii de ultimă generație”, spune Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthenieers România.
Susținătorul financiar al proiectului Ovidius Clinical Hospital
Un aport deosebit în implementarea acestui proiect esențial pentru sistemul medical românesc a fost cel al Băncii Comerciale Române, în calitate de partener principal de finanțare și susținător constant al demersurilor de sănătate financiară.
„Credem și susținem proiectele care aduc valoare în comunitate, iar extinderea Ovidius Clinical Hospital, împreună cu dezvoltarea celor două centre medicale de specialitate, reprezintă o contribuție reală la creșterea accesului la servicii medicale de excelență, la prevenție medicală și îngrijire superioară.
Suntem o companie de sănătate financiară și știm că sănătatea fizică și sănătatea financiară sunt cele mai importante aspecte din viața fiecăruia dintre noi. De aceea, pentru BCR, finanțarea serviciilor de sănătate este o prioritate și ne bucurăm să fim parte din acest proiect, care oferă pacienților și cadrelor medicale o experiență modernă, de calitate, prin facilități și tehnologii de top”, declară Georgiana Alina Cernat, Șef Departament Bunuri de Larg Consum și Sănătate, BCR.
Ovidius Clinical Hospital atrage medici din țară și străinătate
Noul Spital OCH creează peste 200 de noi locuri de muncă, numărul anagajaților și colaboratorilor spitalului va crește de la 500 în prezent la 700 de medici, fizicieni, asistenți, operatori și alte categorii de personal până la sfârșitul anului 2023.
O mare parte a personalului necesar noului spital este deja angajat de circa 6-12 luni, timp în care a beneficiat de trainning-uri la Klinik Jerichower Land din Germania pentru cardiologie intervențională și la Spitalul Sf. Nectarie din Craiova pentru radioterapie. Echipa medicală s-a mărit cu medici din Constanța, București și Iași, precum și din Germania și Anglia.
„Condițiile generale, tehnologia și mediul de lucru sunt motivele pentru care medicii se întorc acasă și asta este ceea ce am reușit să construim la OCH, pentru a aduce performanța acasă”, afirmă Adrian Mociu, Director Executiv OCH.
Ovidius Clinical Hospital, un spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României a fost deschis în 2014. Din aprilie 2023, OCH pune la dispoziția pacienților servicii medicale noi, prin inaugurarea unui nou spital în care vor funcționa și Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH.
Luna aprilie 2023 marchează o premieră națională și anume, OCH devine primul Centru de referință și training SiemensHealthineers din România. OCH reprezintă a investit în domeniul sănătății din Sud-Estul României, din 1989 până astăzi, 38 mil. euro, reprezentând 12.000 de mp construiți și 154 de paturi.
Citiți și:
- Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis o nouă policlinică
- Peste 85 de boli tratate cu terapii bazate pe celule stem
- GENERALI lansează o asigurare de sănătate modulară
- În România nu mai este nevoie de certificat digital
- Cum puteți comanda medicamente online, din străinătate
- Resysten, soluție antimicrobiană contra Covid-19 aprobată și în România
Siemens Healthineers are aproximativ 69.500 de angajați în întreaga lume și în 2022 a generat venituri de aproximativ 21,7 mld. Euro. Noile aplicații Siemens vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo și terapiei inovatoare împotriva cancerului.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.