Fericirea oamenilor se datorează doar 10% circumstanțelor de viață, printre care și veniturile, iar 40% din nivelul fericire este datorat activităților pe care le derulează oamenii pentru a fi mai fericiți, care sunt, la rândul lor, condiționate de bani. Cealaltă jumătate de 50%, ține de nivelul individual de bază al fericirii, care este determinat la naștere, spun psihologii.
Așadar, unii oameni sunt mai fericiți în mod natural decât alții, iar veniturile nu ocupă un loc atât de important pe cât se crede.
„Fericirea secularizată este inaccesibilă persoanelor care nu dispun de un nivel decent de bunuri materiale. Însă, peste acest prag de venituri, fericirea sau nefericirea reprezintă o chestiune personală, care nu poate fi influențată de bani sau bunuri materiale”, a spus Dragoș Cabat, acționar și managing partner al risco.ro, analist financiar.
Psihologii și analiștii financiari vor dezbate relația dintre creșterea inflației și fericire
Relația dintre bani și fericire va fi explorată de către experți în cadrul dezbaterii „Money vs. Happiness – Pot banii cumpăra fericirea?”, organizată de Lingua TranScript.
„Printre temele care vor fi abordate în cadrul evenimentului se numără raportul dintre bunăstarea materială și fericire, ce tipuri de investiții sunt recomandate în vreme de inflație crescută și stagnare economică și randamentele și riscurile asociate în raportul economii/investiții,” a afirmat gazda evenimentului, antreprenoarea Manuela Meleandră, fondatoarea Lingua TranScript.
Dezbaterea va fi moderată de către Miles Kentish, lector calificat de limba engleză, care a predat, timp de peste 10 ani, engleza de afaceri în România și în alte țări. Specialistul va oferi recomandări la finalul sesiunii de pe 26 Mai cu privire la unele dintre noțiunile de vocabular și gramatică engleză folosite de participanți.
Citiți și:
- România are nevoie urgentă de 50.000 de asistenți medicali
- Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis o nouă policlinică
- Peste 85 de boli tratate cu terapii bazate pe celule stem
- GENERALI lansează o asigurare de sănătate modulară
- În România nu mai este nevoie de certificat digital
- Cum puteți comanda medicamente online, din străinătate
Lingua TranScript a fost înființată în 2006 de către antreprenoarea Manuela Meleandră. De 15 ani pe piața serviciilor lingvistice, Lingua TranScript s-a dezvoltat într-o școală de limbi străine în sectorul corporate. Compania dispune de know-how-ul şi de baza materială necesare dezvoltării atelierelor de conversaţii, socializare și networking în limbi străine, cu componentă educativă. Lingua Events este divizia de evenimente tip workshopuri tematice de conversaţie în limbi străine.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.
Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și LinkedIn
# Psihologii