FlixBus și Atlassib, operator de servicii de transport cu autocarul din România, vor colabora pentru a oferi pasagerilor o rețea de destinații extinsă și mai multe opțiuni de călătorie accesibile și sustenabile.
Atlassib, unul dintre cei mai mari operatori de transport de persoane din România, va colabora pentru operarea rutelor internaționale cu FlixBus, compania travel-tech cu cea mai extinsă rețea de autocare interurbane din Europa. Prin acest parteneriat pasagerii români vor avea acces la călătorii spre peste 50 de noi destinații din Italia, Germania și Franța.
Primele curse operate de Atlassib în colaborare cu FlixBus vor începe pe data de 2 decembrie.
4.700 de noi conexiuni prin colaborarea Atlassib – FlixBus
Noile rute puse la dispoziție prin colaborarea Atlassib – FlixBus oferă posibilități de călătorie pentru pasagerii din peste 100 de orașe din România și peste 4700 de noi conexiuni. Printre destinațiile disponibile se numără orașe precum Paris, Lyon, Bologna, Roma, Florența, Torino, Bielefeld, sau Frankfurt.
Autocarele verzi FlixBus oferă o rețea de transport extinsă care conecteză România cu destinațiile europene în care sunt cele mai mari comunități de români în țări precum Italia, Spania, Germania sau Franța.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul FlixBus și prin intermediul aplicației, dar și din agențiile de turism partenere și agențiile Atlassib.
FlixBus colaborează cu agenții partenere care vând bilete în peste 1.500 de puncte de vânzare în România. Prin acest parteneriat rețeaua de vânzări se extinde adăugând peste 100 de puncte de vânzare Atlassib.
Atlassib se va ocupa de operarea rutelor, în timp ce FlixBus va fi responsabil de optimizarea rețelei, dezvoltarea tehnologică, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, dar și de managementul calității.
Citiți și:
- 6 obiective turistice de neratat în Valencia
- Se redeschide Satul lui Moș Crăciun din județul Neamț
- Grand Hotel Rex Mamaia – istorie, proprietari
Pasagerii români vor putea beneficia de curse directe, cu plecare din peste 100 de localități din România, acoperind atât orașe mari, precum Sibiu, Brașov sau București, cât și localități mai mici, unde nevoia de mobilitate și conectare este esențială, cum ar fi Bicaz, Cristu Secuiesc, Iernut sau Filiași.
La nivel global, peste 40% din rețeaua FlixBus este alcătuită din orașe mici și mijlocii cu mai puțin de 20.000 de locuitori.
În contextul în care, 36,7% dintre orașele din România au au mai puțin de 10.000 de locuitori și 35,1% au între 10.000 și 25.000 de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, asigurarea mobilității și conectarea orașelor mici și mijlocii la rețeaua europeană sunt prioritare pentru ambele companii.
În prima jumătate a anului 2023 autocarele FlixBus au transportat peste 24 de milioane de pasageri în Europa. Recent, compania a anunțat intrarea pe piața din Finlanda, conectând astfel toate țările continentale din Uniunea Europeană.
Citiți și:
- S-a deschis un nou hotel Mercure în Sibiu
- Cascada Mezotermală Toplița, o cascadă unică în Europa
- 5 motive sa vizitați Zanzibar
Flix operează în 42 de țări, deservind în total peste 5.500 de destinații și peste 400 de mii de conexiuni zilnic. La nivel global, din ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2023, peste 36 de milioane de pasageri din întreaga lume au călătorit cu FlixBus, FlixTrain, Greyhound și Kamil Koç, o creștere de 53% față de 2022.
Fondat în 1993, la Sibiu, de către cunoscutul om de afaceri Ilie Carabulea, Atlassib a devenit în scurt timp cel mai mare transportator de persoane din România. Cu autocarele companiei, se poate călători în Germania, Italia, Austria, Franța, Belgia sau Olanda.