Atunci când începe sezonul estival, plajele de la malul Mării Negre devin din ce în ce mai aglomerate. O soluție pentru cei care vor să se bucure de razele soarelui dar să nu se deplaseze la distanță, poate fi o plajă lângă București.
Dacă simțiți nevoia să luați o pauză de la agitația, haosul și canicula din oraș, Capitala României are avantajul unor locuri în apropiere, pentru plajă. De aceea, am selectat 8 locuri din împrejurimile Bucureștiului unde puteți combina soarele și apă, la prețuri chiar mai accesibile decât pe litoral.
Therme Bucharest
Poate că prima propunere de relaxare la plajă este un pic mai costisitoare, însă poate compensa cu faptul că prețul carburantului este mai scăzut datorită distanței reduse și un alt avantaj, timpul parcurs către această destinație este relativ scurt.
Așadar, Therme București este locul în care vă puteți relaxa atunci când vă doriți o evadare într-un loc minunat aproape de București. Situat la nord de București, la doar 10 minute distanță de oraș, pe Calea București 1k, cel mai mare centru de relaxare și divertisment din Europa, construit verde, reprezintă un concept de wellness pentru un stil de viață modern, dedicat stării de bine.
Cele mai cunoscute sunt ritualurile Aufguss din saune, care oferă participanților regăsirea echilibrului, reducerea nivelului de stres, detensionare musculară și relaxare. La acestea se adaugă activitățile din piscinele cu minerale, Aqua Gym în piscina principală, sesiunile de peeling și scrub din saunele umede, etc.
La Therme, spațiul interior este ventilat și purificat prin centrale de ventilare ultraperformante cu volume mari și filtre HEPA (similare cu cele folosite în zonele medicale).
Cât costă biletele la Therme București de Black Friday
Pentru aportul de aer proaspăt interior, Therme folosește sisteme de ventilare naturală (cum este acoperișul mobil), dar și centralele de mare capacitate care asigură un aport de aer de 4 de ori volum/spațiu pe oră, înscriindu-se în ceea ce ASHRAE (standardul internațional al The American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) numește – un spațiu puternic ventilat.
Palmierii și vegetația naturală asigură oxigenarea suplimentară – asemeni unui spațiu exterior – astfel încât, toți vizitatorii să se bucure în perfectă siguranță de beneficiile celui mai mare ecosistem de sănătate și wellbeing din Europa.
Therme București este concept greenfield, construit pe un areal de 250.000 mp, având o suprafață totală indoor de peste 34000 mp și o capacitate totală de 4.000 de persoane.
Centrul găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 880.000 plante vii și dispune de cea mai mare plantație de palmieri din Europa, cu peste 1.400 de exemplare.
Acesta pune la dispozție vizitatorilor 8 piscine, în toate anotimpurile, 7 zile din 7. După sau între reprizele de baie în piscine, clienții pot alege una dintre spectaculoasele saune.
Prețul biletelor la Therme București variază în funcție de durata pe care doriți să o petreceți în cadrul acestui complex balnear dar și în funcție de zona la care vreți să aveți acces.
Plajă lângă București – Artha Park
La doar 30 de km nord de București, Șos.Ghermănești-Snagov, la intrarea în Snagov Sat, pe malul lacului, în vecinătatea pădurii se află Parcul Artha. Cei care preferă să facă mișcare și sport, pot veni în această locație de agrement care se regăsește pe strada Plopilor nr.1.
Vizitatorii se pot bucura de echitație, volei, badminton și multe alte sporturi în aer liber. Pe lângă faptul că aici se organizează evenimente, aveți un spațiu special amenajat unde puteți sta la plajă, la malul apei. Un lucru important de luat în calcul este că nu puteți veni cu băuturi sau mâncare din exterior. Drumul din București pînă aci durează 40 de minute, cu mașina.
Prețuri închiriere caiac:
- 1 persoană – 30 de lei/ oră;
- 2 persoane – 35 de lei/ oră;
- 2 adulți + 1 copil – 40 de lei/ oră;
Program:
Luni – Marți: 10:00 – 21:00;
Miercuri – Joi: 09:00 – 21:00;
Vineri – Duminică: 08:00 – 21:00.
Plaja Gostinu
La doar 70 de km de Capitală, în Comuna Gostinu, Dunăre, Km 473, se află ”marea fără valuri”, acolo unde anual vin sute de turiști pentru a se răcori și a se bucura de plajă tot ca la malul Mării Negre.
În apropiere de Giurgiu vă aşteaptă așadar, o plajă mare cu nisip fin, șezlonguri, dar și o pădure lângă, unde puteți sta la umbră.
Intrarea în apele Dunării este domoală, aşa că mulţi vin să se scalde în fluviu.
Majoritatea celor care ajung la plaja din Gostinu vin dimineaţa şi pleacă seara, dar cine vrea să doarmă în linişte, îşi poate pune cortul pe malul Dunării. Dacă nu veniți pregătiţi cu o ladă frigorifică, vă puteţi aproviziona cu băuturi reci şi îngheţată de la barul de pe plajă. Trebuie să ştiţi însă că nu este o plajă amenajată şi nu există salvatori în caz de înec. Aşa că dacă vreţi să faceţi baie în apele fluviului, sunteţi pe cont propriu.
Drumul din București pănă aici durează 1 oră și 35 de minute cu mașina. Prețuri: acces pe plajă gratuit.
Plajă lângă București – Samskara Beach
Amplasată într-un cadru natural deosebit, Samskara Beach locul perfect de relaxare pe timpul verii în Călărași. Plaja se află de cealaltă parte a Dunării împrejmuită de vegetație. Oferind vedere la râu, Samskara-Beach din Călărași oferă cazare și un bar.
Există și un restaurant unde puteți mânca sau de unde vă puteți lua sucuri, cocktail-uri, bere sau înghețată. Spațiul are și căsuțe unde vă puoteți caza peste noapte.
Plaja este mică, dar curată și amenajată cu șezlonguri, umbrele, dar și dușuri și cabine de schimb. Apa nu este foarte adâncă dar curenții sunt destul de puternici, de aceea este recomandat să știți să înotați.
Proprietatea este accesibilă cu catamaran. Pentru a ajunge aici trebuie să folosiți bacul pentru a traversa Dunărea: costul traversării este 10 lei de persoana dus-intors.
Parcarea este disponibilă pe toată insula. Dacă doriți să descoperiți zona, în împrejurimi se poate face ciclism. Amara este la 48 km de Samskara-Beach, iar Silistra este la 9 km. Cât durează drumul din București: 1 oră și 30 de minute cu mașina + 5-6 minute cu bacul.
Prețuri:
- transport bac + acces plajă 15 lei;
- transport bac + sezlong 30 lei;
- transport bac + umbrelă cu două locuri 50 de lei.
Program: de luni până vineri 08:30 – 20:00.
Plajă lângă București – Plaja Pod 4
Preferată de mulți locuitori ai orașului Călărași, turiști și trecători, Plaja Pod 4 este situată la Dunăre. Este accesibilă, îngrijită, cu nisip fir și apă curată. Aici găsiți sezlonguri și umbreluțe pentru un preț modic (10 lei). Natura înconjurătoare este sălbatică, pădurea de la câțiva metri nu poate fi folosită pentru grătare sau alte activități dar impresionează prin înălțimea copacilor și aerul din zonă este curat.
Apropierea de municipiul Călăraşi cât şi de graniţa cu oraşul Silistra (Bulgaria) duc la o destinaţie potrivită, atât pentru turiştii individuali, cât şi pentru grupuri care preferă work-shopurile într-o ambianţă plăcuta şi destinsă. Într-un loc ferit de agitaţia oraşului, răcorit la umbra unei vegetaţii generoase, găsiți servicii complete de cazare la Complex Albatros Podul 4, într-o oază de linişte şi frumuseţe.
Pentru oamenii activi, activităţile sportive nu pot lipsi. Ca urmare, Complexul Albatros Podul 4 oferă tuturor celor interesaţi posibilităţi de practicare a tenisului de câmp şi a tenisului de masă. Totodată, Complexul Albatros Podul4 pune la dispoziţia doritorilor echipamentul necesar practicării acestor sporturi.
Sezonul estival oferă şi posibilitatea petrecerii pe plaja amenajată existentă la Complexul Albatros Podul 4 unde, într-o ambianţă distinsă, vă puteţi bronza şi scălda în apele Borcei, având la dispoziţie bar, şezlonguri, grătar, terasă.
Cât durează drumul din București: 1 oră și 30 de minute cu mașina.
Prețuri:
- loc de parcare: gratuit;
- 1 șezlong: 20 de lei;
Program: de luni până vineri 09:00 – 23:00.
Lacul Paltinu
Lacul Paltinu sau lacul Păltinoasa este un lac de acumulare aflat la mică distanță de Câmpina și aproape de București și de Brașov. La 111 km de București se află o zonă superbă cu munte și mare. Înconjurat de păduri de conifere și de foioase, acest lac capătă pe timpul verii o culoare încântătoare de verde-smarald.
Valea Doftanei surprinde prin peisajele sale, dar și cazările confortabile din zonă. Pe pajiștea din jurul lacului de acumulare Păltinu puteți face plajă sau să petreceți câteva ore în aer liber.
Pădurea este un alt punct de atracție unde puteți face plimbări în natură. În apă se poate înota dar ar fi bine să știți să înotați, deoarece nu este amenajat și nu există salvamari.
Drumul din București pînă aici durează 1 oră și 50 de minute cu mașina, accesul de face pe DN1, însă trebuie să știți că drumul poate fi mai aglomerat în weekend.
Prețuri: acces lac gratuit.
Nu există facilități precum toalete, magazine, terase.
TRQZ Lake
TRQZ Lake este o proprietate situată în Crivina, la 46 km de Arcul de Triumf din București, la 46 km de Parcul Herăstrău și la 46 km de Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. Aflată la 45 km de Romexpo, proprietatea oferă o grădină și parcare privată gratuită. În comuna Gorgota, Tarlaua 6 Parcela81, 107276 Crivina, veți descoperi un water-park atractiv, cu plajă și apă albastră.
Proprietarii oferă acces aici doar pe bază de rezervare (la te. 0724.496.496). TRQZ Lake reprezintă o bază de agrement și un spațiu privat de evenimente, sau cea mai nouă destinație de petrecere a timpului liber, alături de familie, prieteni, colegi de muncă, sau chiar de școală. Denumirea vine chiar de la culoarea naturală a lacului – TURCOAZ – culoare dată de limpezimea și claritatea deosebită a apei.
Este așadar, un loc unde la fel ca mare, unde puteți practica sporturi acvatice, de la jetski, SUP, kayak, banana ride, tubing până la hidrobicicletă. Întreg spațiul de aici este foarte frumos amenajat, astfel încât să aveți parte de tot confortul pe care vi-l poate oferi o plajă.
Citiți și:
- Top 10 locuri spectaculoase din România, mai puțin cunoscute
- Cele mai căutate locuri din România în Google Maps
- Top șapte cele mai frumoase locuri de glamping din România
- Top 18 locuri de vizitat lângă București
- Top 12 muzee de vizitat în Capitala României
- Pe urmele lui Vlad Țepeș, între mit și realitate
Plajă lângă București – Insula Calnovăț
Insula Calnovăț este puțin mai departe de București, la 175 km distanță. Această insulă se află în județul Teleorman, lângă comuna Islaz și se întinde pe o lungime de aproximativ 10 km până la zona de confluență Olt-Dunăre, km 604-605. O zonă protejată, cu un ecosistem natural și o varietate de păsări, toate acestea sunt integrate într-un decor de poveste.
În acest loc sălbatic al României găsiți câteva umbrele de paie pe nisip, șezlonguri, cât și un bar improvizat, de unde cumpăra lua mâncare sau de băut. Dacă hotărâți să rămâneți și noaptea veți avea nevoie de un cort pentru că nu există cazare în zonă. Insula are printre obiectivele sale și protejarea cormoranilor pitici. Locul este destul de cunoscut atât pentru nisipul fin ce face parte din „Plaja de la Gura Oltului”, cât și pentru peisajul mirific.
Tot în acest loc, are loc confluența râului Oltul cu bătrânul fluviu, Dunărea. Prin această confluență, Oltul se reîntâlnește cu fratele său, Mureșul, care având un caracter „mai rebel”, a făcut o călătorie spre Vest. Toate acestea au loc la km 604-605 de pe Dunăre, măsurat de la Sulina, Marea Neagră spre Donaueschingen, Munții Pădurea Neagră.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.