Cine nu își dorește o bucătărie practică, primitoare și elegantă. Ca să obținem acest efect trebuie să facem o serie de artificii. Un prim exemplu ar fi să folosim culori sofisticate și accesorii inovatoare care să se integreze cu ușurință în designul general al casei, apoi se pot completa cu dulapuri sau alte piese de mobilier, cu podele din lemn, perdele și chiar opere de artă.
Proiectarea cu succes a unei bucătării nu depinde numai de schema de culori folosită la designul acesteia, trebuie să determinăm cu precizie nuanțele de bază și cele adiționale, să realizăm combinații armonioase, să adăugăm accente, să ascundem eventualele defecte și să evidențiem personalitatea camerei.
Dar să le luăm pe rând și să detaliem fiecare aspect. Așadar să vedem care sunt cele mai benefice combinații de culori în bucătărie. În general, fundalul bucătăriei este alcătuit din suprafețele și obiectele cele mai mari: pereții, podeaua și mobilierul de bucătărie.
Pentru a asocia diversele scheme de culori în bucătărie este necesar să cunoaștem principiile de bază ale cercului cromatic. Putem folosi diverse combinații de culori pentru a ajunge la soluția dorită dar, în același timp trebuie să ținem cont de trei scheme fundamentale.
Case mobile. Ce modele găsiți în România
Prima se referă la amestecul monocromatic de culori. Acesta se realizează folosind nuanțele unui singur reprezentant al cercului cromatic. O bucătărie cu o schemă de culori monocromă este elegantă și liniștită. Și totuși, ca să nu avem un interior prea simplu și plictisitor nuanțele întunecate trebuie combinate cu cele deschise și adăugate detalii contradictorii.
Un alt aspect se referă la combinația de culori contrastante. Concret, se asortează nuanțele care se află una în fața celeilalte în cercul cromatic. În acest fel va fi un interior cu o amprentă interesantă și foarte expresivă. Pentru a fi durabil, culorile alese ar trebui diluate cu nuanțe deschise sau neutre.
Și un al treilea aspect care exprimă combinația armonioasă de culori se bazează pe folosirea culorilor similare din cercul cromatic. Astfel de combinații necesită însă și accente contrastante sau luminoase, elemente ce completează culorile neutre.
Și cum spuneam la începutul articolului, pe lângă culori sofisticate și accesorii inovatoare putem completa design-ul unei bucătării cu dulapuri sau alte piese de mobilier. Dar cum alegem cele mai potrivite dulapuri de bucătărie?
Citiți și:
- Cum va evolua piața imobiliară în anul 2023
- Ce plafon s-a alocat pentru Programul Noua Casă 2023
- Cum să construiești o casă românească în stil tradițional
- Hotelul New Montana din Sinaia devine Alexandrion Royal
- Accor deschide un nou hotel Mercure în România
- Accor anunță deschiderea unui nou hotel în Bulgaria
Din designul unei bucătării nu pot lipsi dulapurile pentru depozitarea hranei, a veselei și a altor ustensile de uz casnic. O bucătărie trebuie să aibă o atmosferă primitoare dar în același timp trebuie să fie și funcțională. Așadar, interiorul bucătăriei trebuie să inspire crearea preparatelor culinare, să fie confortabil, funcțional și atrăgător din punct de vedere estetic.
Când alegem dulapuri de bucătărie, în primul rând trebuie să ținem cont de dimensiunile camerei deoarece, regula principală pentru alegerea acestora este utilizarea rațională a spațiului. Pentru o bună organizare a spațiului, ca să poată fi și funcțional și confortabil se vor folosi dulapuri de bucătărie suspendate, de podea, de colț sau glisante, fiecare tip având un scop și niste caracteristici proprii.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.