Imobot este primul robot Delgaz Grid care reduce timpul de acces la rețeaua de electricitate. Robotul economisește circa 7.500 ore de muncă/an și reduce durata de racordare pentru ansambluri rezidențiale cu 30 de zile.
Cum funcționează? Imediat după ce clientul depune solicitarea de alimentare cu energie pe platforma acces.delgaz.ro, iar personalul Delgaz Grid verifică documentele necesare acestui proces, aplicația software începe munca. Imobot preia controlul fluxului intern de operațiuni și emite automat avizul tehnic de racordare. După ce clientul solicită încheierea contractului de racordare și achită sumele prevăzute în aviz, aplicația elaborează și personalizează contractul și eliberează certificatul de racordare.
“Automatizarea procesului prin Imobot reduce durata de racordare pentru această categorie de clienți cu circa 30 de zile și, în același timp, economisește aproximativ 7.500 ore de muncă pe an. Dar ce înseamnă 7.500 de ore? Înseamnă munca a 10 colegi, câte 8 ore pe zi, timp de 100 de zile. Astfel, resurse importante sunt degrevate și direcționate pentru reducerea timpului de racordare și pentru celelalte categorii de clienți”, spune Mihaela Cazacu, director general adjunct Delgaz Grid.
Imobot are la bază o soluție Robotics Process Automation
Imobot are la bază o soluție Robotics Process Automation (RPA) și a fost realizat de o echipă internă de ingineri și specialiști IT, trecând prin toate fazele, de la analiza procesului, stabilirea unor indicatori de performanță, evaluarea riscurilor, crearea algoritmilor pentru automatizare, sesiuni de testare și demonstrative, până la lansarea în producție.
Pe lângă Imobot, aplicație care contribuie la fluidizarea proceselor interne, pe platforma delgaz.ro sunt funcționale deja o serie de soluții digitale pentru clienți:
- programarea online pentru citirea sau înlocuirea contoarelor de electricitate/gaze,
- platforma dedicată schimbării furnizorului de energie electrică/gaze naturale,
- platforma Acces Delgaz pentru racordarea noilor consumatori la sistemul de distribuție.
La momentul de față avem în derulare un proiect ce vizează optimizarea accesului la rețeaua de gaze naturale, iar în continuare analizăm și digitalizarea/automatizarea altor procese pentru creșterea calității serviciilor oferite utilizatorilor sistemului de distribuție.
Banca Naţională lansează în circulaţie bancnota de 20 de lei
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.