Mega-proiectul The Loop dezvoltat de studioul de design Urb va fi pus în aplicare în Dubai pentru a determina populația să folosească mijloace alternative de mobilitate. Scopul acestui proiect este să protejeze oamenii de condițiile meteorologice dure din Dubai.
Proiectul arată precum un „tunel din sticlă” similar celor existente în aeroporturile lumii. Construcția permite atât bicicliștilor, cât și celor care vor să alerge sau să meargă pe jos să împartă spațiul verde cu temperatură controlată.
Pistele de ciclism acoperite din Dubai vor acoperi o suprafață de 93 de kilometri (58 de mile). Acest tip de infrastructură ar trebui să fie un mod plăcut de transport durabil, indiferent de condițiile meteorologice.
Infrastructura care promovează adoptarea ciclismului este o necesitate. Dubai ne demonstrează că orice este posibil atâta timp cât ne punem în plan.
Mobilitatea activă este una dintre componentele esențiale pentru crearea unor orașe sănătoase și locuibile. În ultimii câțiva ani, Dubai s-a străduit să devină cel mai locuibil oraș din lume. Ca atare, mobilitatea urbană a devenit o prioritate cheie.
VIDEO: The Loop Dubai
The Loop va muta principalul mod de transport din Dubai de la mașini și taxiuri la mersul pe jos sau cu bicicleta.
Ciclismul a câștigat destul de mulți pasionați în mai multe țări din Europa, precum și în SUA. Din ce în ce mai mult, oamenii văd această activitate pe două roți ca o alternativă viabilă la folosirea mașinilor.
The Loop va trece prin locații cheie din Dubai
În prezent, The Loop este abia în faza de planificare, însă când va fi gata va trece prin mai multe locații cheie din Dubai. Vor fi permise și bicicletele electrice și trotinetele electrice.
The Loop își propune să conecteze peste 3 milioane de rezidenți folosind un mod de transport sănătos, la servicii și locații cheie prin mers pe jos și cu bicicleta în câteva minute.
Planul pentru The Loop este că întreaga structură să fie construită pe piloni, deasupra traficului orașului. Având în vedere că în Emiratele Arabe Unite este cea mai mare pârtie de schi acoperită din lume numită Ski Dubai, proiectul The Loop ar putea curând să devină realitate.
Proiectul își va produce singur electricitatea
Pașii trecătorilor vor fi transformați în energie regenerabilă. Pistele de alergare sunt integrate cu pavaj cinetic, care atrage energie utilizabilă de la fiecare pas. Tehnologia funcționează prin utilizarea generatoarelor de inducție electromagnetică care se deplasează vertical de la greutatea pașilor unei persoane. Această mișcare de deplasare creează energia. Acesta este apoi trimisă către generatoare ca energie electrică utilizabilă.
Podelele de colectare a energiei sunt realizate din anvelope de mașini reciclate, care se lasă la călcare, rezultând astfel energie cinetică.
Citiți și:
- All Inclusive sau Ultra All Inclusive, tu ce preferi
- Cum arată Eco-Muzeum, primul interactiv din România
- Top 18 locuri de vizitat lângă București
- Palmierul – Poezie de Ana Tomescu Gubandru
- Top 12 muzee de vizitat în Capitala României
- Cazinouri emblematice din România. Când au fost construite primele clădiri pentru jocuri de noroc
Ambuteiajele, siguranța, poluarea aerului, zgomotul și emisiile ridicate de CO2 sunt câteva dintre provocările cheie cărora multe orașe se străduiesc să le facă față.
Sursa: EVmarket
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.