Meta lansează o nouă rețea de socializare în Uniunea Europeană, la cinci luni după ce a fost inaugurată în alte părți ale lumii.
Rețeaua socială Threads a fost lansată în iulie în SUA și în mare parte a lumii, dar nu a putut deveni activă și în UE, din cauza unor probleme de reglementare și de gestionare a datelor. Threads este un rival pentru X (ex-Twitter).
Threads a cumulat rapid zeci de milioane de înregistrări în întreaga lume în această vară, însă Meta şi-a alocat timp pentru a clarifica implicaţiile Regulamentului UE privind pieţele digitale (DMA), care înăspreşte regulile anticoncurenţiale.
BestJobs prezintă „scheletele” pe care candidații le ascund la interviul de angajare
„Pentru a se conforma reglementărilor europene”, grupul a propus o opţiune suplimentară rezervată utilizatorilor din UE şi Spaţiul Economic European, permiţându-le să consulte Threads chiar şi fără un cont de Instagram, însă cu funcţii reduse.
Doar utilizatorii Instagram (două miliarde în total) îşi pot crea un cont Threads, cele două conturi fiind asociate. Utilizatorii din Spațiul Economic European pot alege așadat, să creeze un profil Threads asociat contului lor Instagram sau pot accesa Threads fără profil, însă aceștia din urmă vor avea restricții în interacțiunea cu conținutul.
Utilizatorii fără profil pot răsfoi conținutul, căuta conturi și partaja linkuri, dar nu vor putea interacționa cu conținutul direct.
„Cetăţenii din Spaţiul Economic European (cele 27 state membre ale UE, Elveţia, Islanda, Norvegia şi Liechtenstein) vor putea alege să îţi creeze un profil Threads asociat contului lor de Instagram, ceea ce le va permite să beneficieze de aceeaşi experienţă ca toţi ceilalţi cetăţeni ai lumii, sau să folosească Threads fără profil”, însă în acest caz „fără a putea interacţiona cu conţinutul”, a precizat Meta.
DMA dorește să impună reguli specifice companiilor-cheie din domeniul internetului, precum Meta, pentru a preveni practicile anticoncurențiale.
Salarii de până la 900 euro pentru cei fără experiență
Meta, Inc. a fost înființată la mijlocul anului 2004, iar antreprenorul Sean Parker a devenit președinte al acesteia. În iunie 2004 compania și-a mutat sediul în Palo Alto, California. Tot în aceeași lună Facebook a primit prima sa investiție din partea lui Peter Thiel, cofondator al PayPal. Compania a înlăturat articolul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul de Internet facebook.com pentru 200.000 USD în 2005.
Meta, până în 2021 Facebook, este o companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook. Ciompania se află în proprietatea privată a lui Mark Zuckerberg și a altor cofondatori.