Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România, își va lansa propriul parfum pe 24 noiembrie 2023, la ora 16.00 în Palatul Brukenthal din Piața Mare a Sibiului. Parfumul este disponibil în două variante, pentru femei și bărbați.
Cel masculin va purta numele Brukenthal, după cel al fondatorului instituției, baronul transilvănean în memoria căruia a fost creat, iar cel feminin pe al soției sale, Sophia.
Un parfum inspirat din Sophia Katharina von Brukenthal evocă eleganța și rafinamentul secolului 18. Parfumul cu arome florală și pudrată inspiră puritate, încorporează note de gardenie și flori de portocal.
„Nu suntem primul muzeu din Sibiu, ci din țară, și chiar din Europa, din câte știu eu, pentru că nu mai sunt alte muzee de artă în Europa care au un parfum. Am această idee de peste 5 ani de zile. Eram șeful secției Marketing în aceea vreme la Brukenthal și am discutat cu mai multe cunoștințe pentru a realiza un asemenea produs.
Am avut bucuria să avem aici la Sibiu o companie care fac asemenea produse – Matca și pe doi oameni minunați Georgiana și Sebastian. Matca e singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din județul Sibiu, iar lucrul acesta pentru Muzeul Național Brukenthal este și o garanție a calității dar și un sprijin pe care instituția noastră îl asigură companiilor mici și mijlocii.
După mai multe discuții am creionat cum ar trebui să fie nuanțele iar apoi sticluța și cutia, ambele importate din străinătate. Este un nou produs de brand. Muzeul Național Brukenthal este primul muzeu cu un asemenea brand. Dorim să continuăm această moștenire și să o dezvoltăm, lucrul pe care l-am și făcut în decursul timpului, pe lângă vinul Baronului și ciocolata Brukenthal, astăzi avem și Cafeaua Baronului, Vinul In Touch al Muzeului de Artă Contemporană, Ciocolata Baroc și acum și cele două parfumuri.
Așadar, începând din 24 noiembrie parfumul va putea fi achiziționat cu sprijinul partenerilor noștri Gorgona Design în magazinul Palatului Brukenthal și în căsuța Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului”, a men’ionat Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.
Notele celor două parfumuri Brukenthal
Producătorul parfumului, Matca, a spus că „Parfumul Brukenthal este un efluviu puternic și complex, robust, ce se deschide cu note de verzi de smochin, note puternice reminiscente din prune coapte ce aduc un aspect fructat si un efect de catifea. Toate aceste note din deschidere sunt acompaniate de notele de cireșe, cu o nuanță caracteristică de migdale amare.
Cele mai ciudate arome de parfumuri: care sunt acestea
Notele de fond de tonka, iris, vetiver, osmanthus, mahon aduc o nouă dimensiune parfumului, aduc o eleganță masculină. Brukenthal este un parfum de o complexitate unică, reflectând călătoriile, pasiunile și gusturile variate ale lui Samuel von Brukenthal. Este o aromă captivantă, care te poartă într-o călătorie olfactivă plină de profunzime și rafinament.
Parfumul Sophia este o celebrare a eleganței și a pasiunii pentru natură a Sofiei von Brukenthal. Notele dominante de gardenie emană o grandoare rafinată și o feminitate irezistibilă. Aroma sa florală intensă este însoțită de accente subtile de bergamotă, aducând o notă proaspătă și vibrantă, chiar în deschiderea parfumului.
Gardenia împrumută parfumului său o aură de rafinament și romantism, fiind o expresie a feminității și frumuseții naturale.
Parfumul Sophia este o experiență olfactivă captivantă, o evocare a grădinilor Brukenthal și a pasiunii sale pentru botanică și frumusețe. Este o aromă distinsă, care emană eleganță și un farmec clasic, fiind un elogiu adus femeilor rafinate și elegante de pretutindeni”.
Muzeul Național Brukenthal
Muzeul Național Brukenthal este un grup de muzee din Sibiu. Nucleul acestui grup îl reprezintă colecțiile baronului Samuel von Brukenthal de artă europeană, stampe, numismatică și cărți, dar și clădirea ridicată de baron pentru a le găzdui, Palatul Brukenthal.
După naționalizare în grup au intrat rând pe rând muzee de profil diferit, cum este Muzeul de Istorie Naturală (1957), Muzeul Cinegetic „August von Spiess” (1966), Muzeul Farmaciei (1972), Muzeul de Istorie Casa Altemberger (1988) și Muzeul de Artă Contemporană (2006). Galeria de Artă Românească în formatul ei actual este de asemenea o apariție târzie (2008), dar bazele colecției acesteia au fost puse în 1950 prin înglobarea fondurilor Muzeului Astra.
10 curiozităţi mai puțin știute despre Islanda
După numărul de vizitatori este al doilea cel mai popular grup muzeal din oraș, după Complexul Național Muzeal „Astra”, cu peste 300.000 de vizitatori pe an. Muzeul este singurul din România care deține picturi realizate de maeștrii Jan van Eyck, Hans Memling și Tițian.