Trotinetele electrice administrate de companiile Bolt și Uber au fost retrase din Constanța. Primăria a menționat că autorizațiile de funcționare n-au mai fost prelungite pentru anul acesta.
Municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal.
„Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, argumentează reprezentanții primăriei Constanța, citați de Info Sud-Est.
Citiți și: htss și Tailent aduc soluții accesibile de automatizare
Numărul accidentelor grave cu trotinetele electrice s-a dublat anul trecut
Anul trecut în România s-au înregistrat 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu față de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5, rezultă din datele puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române.
Procentul mare de accidente rezultate din vina conducătorilor de trotinete se păstrează și în cazul accidentelor ușoare. Practic, dintr-un total de 1.097 accidente ușoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu rănirea ușoară a 919 persoane.
Citiți și: Review: Am testat un aspirator vertical „fără frontiere” de la Sharp. Nu depinde de prize, poți să aspiri și casa și mașina
În schimb, Bolt reciclează trotinetele electrice uzate şi le transformă într-o colecţie de bijuterii. Compania a încheiat un parteneriat cu designer-ul estonian Tanel Veenre, pentru a transforma trotinetele electrice care şi-au depăşit ciclul vieţii într-o colecţie de cercei, brăţări şi pandantive. Colecția poartă numele Hardwear şi include şase modele de design, în culori şi finisaje variate.
Modelele sunt create manual, în urma prelucrării materialelor din aluminiu de înaltă precizie şi durabilitate, folosite de Bolt în producţia a peste 230.000 de trotinete electrice.
Colecţia este compusă din bijuterii finisate cu un strat reflectorizant, pentru un plus de vizibilitate şi siguranţă pe timpul nopţii. Toate accesoriile sunt disponibile pe site. Colecţia are la bază aceleaşi principii fundamentale caracteristice trotinetelor Bolt: sustenabilitate şi siguranţă. Procesul de upcycling urmează strategia zero-waste, asemenea tuturor materialelor rămase şi incluse în procesul standard de reciclare.
Citiți și: Timpul de conducere și de repaus pentru transport mărfuri
Bolt consideră siguranţa rutieră ca fiind o responsabilitate care ne priveşte pe toţi, iar purtarea materialelor reflectorizante ajută pietonii şi bicicliştii să fie mai vizibili pe timpul nopţii.
Ne puteți scrie pe adresa redactie@ thedaily.ro.